Avrasya Elazığlılar Derneği’nden İftar

İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Avrasya Elazığlılar Derneği, düzenlediği iftar programı ile gurbetteki Elazığlılar’ı buluşturdu.

Avrasya Elazığlılar Derneği’nden İftar

11 ayın Sultanı Ramazan nedeniyle İstanbul’da yaşayan Elazığlılar, Avrasya Elazığlılar Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi.

İstanbul’un farklı yerlerinde ikamet eden Elazığlılar,iftar yemeğinde hem Ramazan bereketini yaşadılar hem de memleket hasreti giderdiler.

ŞEKEROĞLU: BÜYÜK BİR UĞRAŞ İÇERİSİNDEYİZ

Avrasya Elazığlılar Derneği Başkanı Abdullah Şekeroğlu, “Bugüne kadar şerefimizle, onurumuzla, başımızın üzerinde söndürmeden taşıdığımız, gururla taşıdığımız 3 mumumuzu, Çaydaçıra’mız yani kültür meşalemizi söndürmemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Buna geceler, gündüzler, bütün saatler, dakikalar hatta yıllar dahil büyük bir uğraş içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

ŞEKEROĞLU: BUNLARI DUYMAK ÇOK GÜZEL

Düzenledikleri iftar yemeği ile hemşehrileri buluşturduklarını belirten Şekeroğlu, “Bugün Ramazan’ın 15. Gününü eda ederken ne kadar güzel bir buğrevi hava, bir ortak manevi bir hava, teneffüs ederken bir yandan da birbirlerini belki yıllardır görmeyen hemşehriler yan yana gelip aynı çatı altında aynı havayı teneffüs edip aynı şiveyi konuşmaya başladılar. İstanbul içerisinde ne yapıyoysun derken ‘vay gardaş nedisin ne var ne yok’ bunları duymak çok güzel” ifadelerine yer verdi.

İstanbul’da yaşayan Elazığlılar’da, iftar yemeğini düzenleyenlere teşekkür ettiler.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 5 yıl Önce

AFİYET OLSUN.ALLAH KABUL ETSİN.ALLAHINA KURBAN ABDULLAH BAŞKANIM RABBİM EMEKLERİNİ BOŞA VERMESİN.SAYGILARIMLA

SIRADAKİ HABER

banner137