Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, "Elazığ Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı’ düzenlendi.

TURAN KARAHAN “DOĞU ANADOLU BÖLGESİ LOKOMOTİFİ KONUMUNDA BİR İL”

Toplantını açılış konuşmasını yapan gıda tarım ve hayvancılık il Müdürü Turan Karahan, Elazığ’ın tarımdssaki önemine değinerek “Elazığ ili gerçekten besi sektörüyle ve süt sektörüyle yılda üretmiş olduğu 85 bin ton üzümüyle ve coğrafya işaret belgesiyle almış olan öküzgözü üzümü, Boğazkere üzümü, Baskil kayısısı, Ağın leblebisi ve Gezin fasulyesiyle tarım başkenti diyebileceğimiz ve özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nin lokomotifi konumunda olan ilde, tarım sektörü ortak akıl toplantısını düzenlemiş olmanız ve bütün bu yoğun programınıza rağmen üreticilerimizle bir araya gelmekten dolayı sizlere üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum şükranlarımı sunuyorum şeklinde aktardı.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, son dönemde yapılan yatırımlar ve yerel yönetimlerin hayata geçirdiği hizmetleri vurgulayarak “Elazığ her gün biraz daha büyüyor, biraz daha gelişiyor ve biraz daha zenginleşiyor. Türkiye’nin arazi olarak önemli illerinden biridir. 3 tarafı göllerle çevrili olan yarımada şeklinde ki tek ildir. Mümbit arazileri hayvancılığa uygun yerlerin yine hem meyvecilik hem sebzecilik açısında çok değerli arazilerinin olduğu, 3 tarafı suyla çevrilmiş olması nedeniyle göl balıkçılığının çok geliştiği nadir illerden biridir” ifadelerini kullandı.

METİN BULUT “EN BÜYÜK SIKINTILARDAN BİR TANESİ ULU OVA”

27. Dönem AK Parti Elazığ Milletvekili adayı Metin Bulut’ta “Elâzığ’daki sulama problemlerinin çözüme kavuştuğunu söyleyerek “Malum birkaç tane sıkıntısı vardı. Bunlardan bir tanesi tarımla alakalı söylüyorum, sulama problemleriydi. 32-33 yıllık bir Kuzu Ova meselesi Allah’a hamt olsun geçen sene Kuzu Ova’ya su verildi. Yine en büyük sıkıntılardan bir tanesi Ulu Ova çok büyük bir işti. Hangi bakanlığa gitsek bakanlık hakikaten tedirgin oluyordu. Çünkü istemiş olduğumuz rakam 1 milyar TL’ydi. Hayata geçmesi çok olan şeylerden bir tanesi. Bunların hepsi çözüldü.

  

MEHMET HADİ TUNÇ “DÜNYANIN DA 7. BÜYÜK TARIM ÜLKESİYİZ”

2002 yılında 1,8 milyar lira olan tarımda destek miktarımızı 8 kat artırarak 2018'de 14, 5 milyar liraya çıkardık diyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç, Türkiye tarım hasılada Avrupa’da 1. Sıraya yükseldi” ifadelerini kullanarak “ Tarım sektörü 2003-2017 yılları arasında 15 ilin 13’ünde büyüdü. Biliyorsunuz 2018 yılı ilk şehrinde tarım 4.7 gibi rekor bir büyüme sağladı bu birinci çeyrekte. 2003-2017 döneminde Türkiye tarımda yıllık 2.6 büyüme sağladı. Tarımsal hasılada Avrupa’da 1. Sıraya yükseldik. 2005 yılından beride Avrupa’da 1. Sıramızı korumaya devam ediyoruz. Dünyanın da 7. Büyük tarım ülkesiyiz. Bakanlık olarak tarımda sadece bugünü değil, geleceği de ön görüyor ve faaliyetlerimizi bu yönde sürdürüyoruz. Üreticilerimizin desteklenmesini ciddi manada önemsiyoruz. Her geçen yıl destek miktarımızı arttırıyor, etkinliğini izliyor ve şartlara göre tenzih ediyoruz. Değerli katılımcılar 2002 yılında 1.8 milyar TL olan destek miktarımızı 8 kat arttırarak 2018’de 14.5 milyar TL’ye çıkardık” diye belirti.