Avukat Aziz Dinç, AK Parti’den Aday Adaylığını Açıkladı

Avukat Aziz Dinç, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Milletvekili seçimlerinde AK Parti’den Elazığ Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Avukat Aziz Dinç, AK Parti’den Aday Adaylığını Açıkladı

Avukat Aziz Dinç 24 Haziran 2018 Tarihinde yapılacak Milletvekili Seçimlerinde AK Parti’den Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

AZİZ DİNÇ KİMDİR?

1967 Elazığ Merkez Yukarıağınsı köyünde doğdu. İlk ve Ortaöğretimi Elazığ da tamamladı.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Aynı yıl Doğru Yol Partisinde siyasete başladı ve Avukatlık stajını yaptı. Askerliğini Yedek subay olarak Van Gürpınar Şube Başkan vekili olarak yaptı.

Eylül 1990 tarihinde serbest Avukat olarak Elazığ’da çalışmaya başladı. İki dönem Elazığ Barosu Yönetim Kurulu üyeliği ve baro saymanlığı yaptı. Mesleğe başladıktan sonra yerel bazda yayın yapan gazetelerde köşe yazarlığı yapmaya başladı. 2001 Yılında Ulu ova derneğinin kurdu.

Uzun Yıllar siyaset yaptığı DYP’den 2002 yılında Milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı. Elazığspor Kulübü yönetim kurulu üyeliği ve basın sözcülüğü görevinde bulundu.

Bu süreçte birçok sivil toplum örgütünde görev aldı. Aynı zamanda Elazığ’da yayın yapan Televizyon programlarına yorumcu olarak katıldı. 2004 Yıllında Elazığ’ın Sorunları ve Çözüm Önerileri  adlı bir kitap çalışması yaptı. 2006 Yılında TBMM Dilekçe Komisyonu Genel Kurulun’dan Sivrice Hazar Gölü ilgili inceleme yaptırarak 20.12.2006 tarih 28’nolu kararı aldırdı.

2007 Yılında Türkiye Geneli ve Elazığ İl ve İlçeleri Milletvekili Seçim Sonuçları adlı bir kitap çalışması oldu. 2009 Yılında Elazığ ve Türkiye Geneli Elazığ İl ve İlçeleri Mahalli  İdareler Seçimi ve Sonuçlar adı altında bir kitap çıkardı. 2003-2009 Yılları arasında iki dönem Elazığspor’a  atanan Kayyum heyetinde yer aldı. 31 Ağustos 2009 ile 11.5.2011 Yılları arasında Hukuk İşlerinden sorumlu  Elazığspor Yönetim Kurulum üyeliği ve aynı zamanda Basın Sözcülüğü görevinde bulundu. Bu görev süresinde Elazığspor Kulübü Tüzüğünü uzun yıllardan sonra yeniden hazırladı. Kısa süre siyasete ara verdikten sonra 2013 Yılından sonra AK Partide siyasete başladı. 2015 Seçimlerinde Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olarak seçilere katıldı. Aynı tarihlerde Elazığ Günışığı gazetesinde köşe yazarlığına başladı. Taşeronlar Devre Dışı Bırakılmalı başlıklı bir çalışma yaptı. 16 Nisan Referandumunda, “Hayalleri Gerçekleştirmek için Evet, Anayasa Değişiklik Paketi içeriği, CHP’nin Anayasa Paketi ile ilgili yanlışları”, Başlıklı broşür çalışması yaparak 20 bin adet broşürün dağıtımını yaptırdı.

Şubat 2018 den itibaren Elazığ’da yayın yapan yerel bir radyo da her Cuma günü haftanın panoraması adlı programa yorumcusu olarak  katılmakta. Serbest Avukat olarak çalışmaya devem eden Aziz Dinç, Evli ve üç çocuk babası.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137