Elazığ Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 25 Kasım Kadına yönelik şiddetle Mücadele Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Komisyon adına açıklama yapan Komisyon Başkanı Avukat Selin Deniz Akdeniz Kışla; kadına yönelik şiddetin insan hakkı ihlali olduğunu kaydetti.

Elazığ Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Selin Deniz Akdeniz Kışla’nın açıklamaları şöyle;

“YASALARIN DEĞİŞMESİ VEYA UYGULANMASI İÇİN ÇAĞRI YAPILMAKTADIR”

Dünyanın her yerinde kadınlar ne yazık ki psikolojik, ekonomik, sosyal ve cinsel saldırıya maruz kalmaktadır. O nedenle bugün her yerde kadınlar tarafından yaşamın her alanında karşılaştıkları sömürüye toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ev içi ve toplumsal şiddete, ayrımcılığa karşı çıkarak dayanışma ve mücadele ruhuyla kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için mücadele çağrısı yapmakta ilgili kurum ve kuruluşlara görevlerini hatırlatmakta, yasaların değişmesi veya uygulanması için çağrı yapılmaktadır.

“YAŞAM HAKLARI VAHŞİCE İHLAL EDİLMEKTEDİR”

Yasal mevzuatlarımızdaki tüm değişiklik ve düzenlemelere rağmen; ülkemizde kadına yönelik şiddetin giderek artış göstermesini endişeyle gözlemlemekteyiz. Kadınlar fiziksel, psikolojik, ekonomik, cinsel şiddete maruz kalmakta; bunun yanında en temel insan haklarından yaşam hakları vahşice ihlal edilmektedir.

“MEVZUATIN TAM OLARAK UYGULANMASIDIR”

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde yasal mevzuatın varlığı önemli olmasına rağmen daha da önemli olan husus ise mevcut yasaların ve uluslararası mevzuatın tam olarak uygulanmasıdır.