Elazığ barosu, 15 – 16 Ekim tarihleri arasında genel kurulunu gerçekleştirecek.

Medya Kuruluşumuzu ziyaret eden Avukat Melih Efe de, baro başkanlığına adaylığını açıklayarak, hedeflerinin meslektaşlarının huzur içerisinde görevlerini yapacağını bir ortamı oluşturmak olduğunu söyledi.

EFE: YAKLAŞIK BİR YILDIR BARO BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI ÇALIŞMALARIMIZ VARDI

Avukat Melih Efe, “ Yaklaşık bir yıldır baro başkanlığı adaylığı çalışmalarımız vardı. Öncelikle bir meslek örgütü olarak meslektaşlarımızın mesleki sorunlarının çözüm noktasında getirmiş olduğumuz çözüm önerilerini biz meslektaşlarımıza ilettik. Bununla birlikte baroların illerde sadece meslek örgütü olarak değil illerin temel yapı unsurlarından olduğunu düşünüyoruz. Bu açıdan toplumlar biz üç sacayağının üzerinde bulunan bir topluluk olarak nitelendiririz; eğitim, sağlık ve adalettir. En önemli ayaklarından biri olan adalet ayağının da bağımsız temsilcilerinden kabul ettiğimiz avukatlarında bağlı olduğu bir meslek örgütüdür barolar. Bu açıdan şehrin dinamikleriyle iş birliği halinde adaletin gerçekleşmesi temenni etmesi bakımından da önemli olmasını düşünüyoruz” dedi.

Başkan Adayı Efe, meslektaşlarının ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda sorunlarını olduğunu bu sorunlara çözüm önerileri ile geldiklerini kaydetti.

EFE: SORUNLARIN TESPİTİNDE DE BİR TAKIM PROJELERLE GELİYORUZ

Başkan Adayı Efe, “ Ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim alanında özellikle bu sorunların tespitinde de bir takım projelerle geliyoruz. Özellikle eğitim noktasında staj eğitim merkezi, baronun saygınlık ve itibarı, mesleğin saygınlık ve itibarının hak ettiği yere getirilmesi noktasında çalışmalarımız var. Bu çalışmaları tamamlayarak önceliğimiz tabi ki meslek örgütü olarak meslektaşlarımız bunu tamamladıktan sonra da yine anayasanın vermiş olduğu ve tarihsel sürecinde de barolara yüklenmiş bu misyonu yerine getirmek için biz şehrimizin yereldeki bütün dinamiklerine de temas etmek için adaylığımızı açıklamış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Avukat Melih Efe, projelerini hazırlarken, adli yargının her kesiminin desteğini aldıklarını ifade etti.

EFE: AMACIMIZ MESLEKTAŞLARIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAK

Avukat Melih Efe, “ Projelerimizi geliştirirken biz sadece avukat meslektaşlarımızdan değil yargı mensubu olan hakim, savcı meslektaşlarımızdan da destekler aldık. Akademik yönden birçok alanda çalışan meslektaşlarımızdan da destekler alarak projelerimizin alt yapılarını oluşturarak geldik. Daha çok bu projelerimizi öne sürerken mesleğimizin saygınlık ve itibarını esas alarak geldik. Daha çok ekonomik alanda meslektaşlarımızın sorununu çözmeyi düşünüyoruz. Bu ikisini de çözdüğümüz zaman yaşam kalitesinin artacağına inanıyoruz biz. Amacımız meslektaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak” dedi.