Avukatlar, Elazığ Barosu’nun, 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle düzenlediği programda gönüllerinde eğlendiler.

Programa Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Alçık, Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Baro Başkanı Mustafa Yentür ve avukatlar katıldı.

YENTÜR: EŞİTLİK GİBİ KRİTERLERİN TEMİNATI HUKUK DEVLETİ OLMAKTAN GEÇER

Programda konuşan Baro Başkanı Mustafa Yentür,“ Bir ülkenin gelişmişlik ölçüsünün muhakkak ki birçok sebebi vardır. Ekonomik gelişmişlik düzeyi, temel hak ve özgürlükler, bağımsızlık, vatandaşlar arasında eşitlik gibi kriterlerin teminatı hukuk devleti olmaktan geçer. Hukuk devleti olmanın ve de özellikle bireyin gücü otoriterin devlet karşısında korunması konusunda en büyük teminatı avukatlardır. Hak aramanın kutsal bir değer olduğuna kim itiraz edebilir ki? Bu sebeple bu salonda ve ülkemizde ne olursa olsun mesleğini onuruyla yapan bu meslektaşlarımızı ayrı ayrı kutluyorum. Avukatlık tarihi boyunca şerefle ifade edilen mesleklerden olmuştur” dedi.

YENTÜR: ŞEHRİ İLGİLENDİREN MESELELERDE DE İNİSİYATİF ALMAYA ÇALIŞTIK

Yentür, “Bugün modern hukukun ilk temellerinin atıldığı, roma döneminde hukukçuluk toplumda şerefli mesleklerden sayıldığı için belli bir zümre tarafından ifa edilmiştir. Binlerce yıl önceden beri savunma hakkı bireyin en kutsal haklarındandır. Bu sebeple Avukatlar ve Barolar sadece mesleklerini ifa eden kişi ve birlikler değillerdir. Toplumda her nerede hak ihlali varsa Barolar ve Avukatlar o konunun hukuken ve vicdanen tarafıdır. Bu bilinçle göreve başladığımız günden beri, elimizden geldiği kadar söz verdiğimiz üzere; Daha aktif bir baro olmaya çalışıp, şehri ilgilendiren meselelerde de inisiyatif almaya çalıştık. Bugün ve yarın öncelikle meslektaşlarımızın sorunları başta olmak üzere toplumun vicdanını yaralayan her konuda Elazığ Barosu ve Avukatları olarak taraf olacağız” dedi.

Programda avukatlardan oluşan koro sahne alarak, Türk Sanat Müziğinin en sevilen eserlerini seslendirdi.

Programda mesleğe yıllarını veren avukatlarda unutulmadı. Meslekte 46, 30 ve 25 yılını dolduranlara plaket takdim edildi.

Gece Mahmut Tuncer’in söylediği eserlerle son buldu.