AYD Özbekistan’ın Tarihi Yerlerini Gezdi! Buhara Valisi Zaripov: Türk Kardeşlerimizi Bekliyoruz

Özbekistan Ankara büyükelçiliğinin daveti ve ulusal tur operatörü ASIALUX turizm firmasının organizyonu ile Türkiye’den Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra, ünlü youtuberlar, gezi blogger’ları, gazeteciler ve önemli turizm acentelerinin temsilcilerinden oluşan kafile Özbekistan gezisine katıldı. Kafile Özbekistan’da; başta Taşkent, Buhara, Semerkant olmak üzere çeşitli kent ve merkezlerde önemli tarihi yerleri gezme fırsatı yakaladı.

AYD Özbekistan’ın Tarihi Yerlerini Gezdi! Buhara Valisi Zaripov: Türk Kardeşlerimizi Bekliyoruz

Özbekistan Ankara Büyükelçiliğinin daveti ve ulusal tur operatörü Asıalux Turizm firmasının organizyonu ile Türkiye’den Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, ünlü youtuberlar, gezi blogger’ları, gazeteciler ve önemli turizm acentelerinin temsilcilerinden oluşan kafile Özbekistan’a gitti.

5 günlük süren Özbekistan gezisinde kafile başta Taşkent, Buhara, Semerkant olmak üzere çeşitli kent ve merkezlerde önemli tarihi yerleri gezme fırsatı yakalarken, Özbekistan gelenek ve göreneklerini, meşhur Özbek yemeklerini tatma fırsatı buldu.

AYD BAŞKANI BURHAN’I BUHARA VALİSİ BOTUR ZARİBOV KARŞILADI

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Türk ve İslam Medeniyetlerinin en önemli merkezlerinde bulunan Özbekistan’ın tarihi kenti Buhara ziyaretinde Buhara Valisi Botır Zaripov tarafından karşılandı.

BUHARA VALİSİ ZARİPOV: TÜRK KARDEŞLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Özbekistan ve Buhara hakkında bilgiler veren Vali Zaripov, Buhara’nın Özbekistan’ın İslam medeniyeti açısından çok önemli olduğunu belirterek “Türkiye’den gelecek olan misafirlerimizi bekliyoruz. Tarihi camileri minareleri ve 2 binden fazla anıt ile adeta kültür kenti ve İslam medeniyeti olan bir yer. son yıllarda ülke olarak özellikle Türkiye ile kurulan sıkı ilişkileri hem ticari anlamda hem de turizm alanında daha da ileri taşıma gayretindendeyiz. Orta Asya sizin ana yurdunuz. Hele de Buhara hem İslam medeniyeti için hem de Türkler için çok önemli bir şehir. Yapılan çalışmalar neticesinde bölgeye Türkiye’den gelecek olan ziyaretçilere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Türkiye’den gelen siz kardeşlerimizi buralarda görmek bizleri çok mutlu etti” ifadelerine yer verdi.

AYD BAŞKANI SİNAN BURHAN: TÜRKİYE VE ÖZBEKİSTAN’IN İKİ KARDEŞ ÜLKE

AYD Başkanı Sinan Burhan ziyarette yaptığı açıklamada,  Buhara Valisi Botır Zaripov misafirliklerinden dolayı şahsında tüm Özbekistan halkına teşekkür ederek, Türkiye ve Özbekistan’ın iki kardeş ülke olduğuna dikkat çekti.

BURHAN: MİMARİSİ VE TARİHİ MEKÂNLARIYLA İLGİ ÇEKEN ÖZBEKİSTAN GÜNÜMÜZDEKİ YEDİ BAĞIMSIZ TÜRK DEVLETİNDEN BİRİDİR

Biz buralarda kendimizi bir misafir olarak değil kendi evimizdeyiz gibi hissettik diyen Burhan,  Özbekistan halkının %96'sı Müslüman. Mimarisi ve tarihi mekânlarıyla ilgi çeken Özbekistan, birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletinden biridir. Özbekistan bayrağı üç ana renkten oluşur. Bu renkler, yeşil, beyaz ve mavidir. Beyaz şeridin üst ve alt kısmında yer alan kırmızıçizgiler, kuvvetli devlet yapısını temsil eder. Yeşil, hem hoşgörünün hem de misafirperverliğin simgesidir. Mavi rengi Türklüğü, beyaz ise adalet ve barışı simgeler. Bayrağın üst kısmında yarım ay ve 12 yıldız bulunmaktadır. Yarım ay İslamiyet'i, yıldızlar ise toplam 12 adet olan burç kuşağını simgeler ”dedi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Sinan Burhan ve beraberindeki heyetin bir diğer durağı ise Özbekistan Turizm Bakanlığı oldu.

Bakanlık yetkilileri ile bir araya gelen heyet yetkililerden, Özbekistan’ın Turizm ve tarihi yerleri hakkında bilgiler aldı.

Bakanlık yetkilileri Türkiye’den son yılda çok sayıda misafir ağırladıklarını belirterek Türk halkına teşekkür ettiler.

BURHAN: TÜRKİYEYE GİDİNCE BURALARI TANITACAĞIZ

5 gün süren gezinin ardından değerlendirmelerde bulunan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, “Bizleri buraya davet eden Asıalux firmasına teşekkür ediyoruz. Bize misafir olduğumuzu hissettirdiler. Çok güzel bir ev sahipliğini üstlendiler. Bizler Türkiye’ye gidince inşallah kendi yayın ağlarımızda, televizyonumuzda, gazetelerimizde, burayı çok geniş bir biçimde tanıtacağız. Bunların dokümanlarını da Babür beye ve ilgili yetkililere vereceğiz. Dolayısıyla da ziyaret yerine ulaşmış olacak. Bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

VİDEO:

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2021, 17:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137