Aydınlar Köyü Susuzluktan Yakınıyor

Yeşiliyle doğasıyla gerçekten göz dolduran bir yer, Aydınlar Köyü. Ancak bu güzel köyün süregelen bazı sorunları var ve bu sorunların başında “su” geliyor.

Aydınlar Köyü Susuzluktan Yakınıyor

Aydınlar köyünün yeşili ayrı, suyu ayrı güzel ancak bu köyde köylüler yeteri kadar su kullanamadıklarından yakınıyor.

Aydınlar köyü sakinleri bu konuda şikayetlerini dile getirerek, “İslamiyetin şartlarından biri temizlik. Su olmayınca temizlik yapamıyorsunuz. Tuvaletleri çok nadir kullanabiliyoruz. Banyo yapamıyoruz. Bidonlara doldurulan sularla bulaşık yıkanıyor” dedi.

Aydınlar Köyü İhtiyar Heyeti Baş Azası Ömer İnceln ise, “Su olmayınca yaşam çekilmez hale geliyor” diyerek kaynak suyunun kifayetsiz olduğunu kaydetti.

İncel yaptığı açıklamada, “Çoğu zaman su ihtiyacımızı şehrin merkezine giderek gidermeye çalışıyoruz. Burası bir yazlık yeri. Emeklilerimiz yazın genelde köyümüzdeler. Su olmayınca da bayağı sıkıntı yaşanıyor. Suyu hem içme suyu olarak kullanıyoruz hem de bahçeler de ağaçlarımız var, bu ağaçlarımızı sulama amaçlı kullanıyoruz. Bunun için suyu daha güzel, temiz kullanmak istiyoruz. Daha itinalı kullanmak istiyoruz ama suyumuz çok kifayetsiz” diye konuştu.

İncel, Aydınlar köyü sakinlerinin, sudan günde sadece 2 saat faydalanabildiklerini söyleyerek, “Depomuzdaki suyu bir gün öncesinden tutuyoruz. Ertesi gün sabah saat 07:00’de açıyoruz. Saat 09:00 gibi kesilmek durumunda kalıyor. Evlere su çıkmıyor. Köylülerimiz bayağı sıkıntı yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

Aydınlar köyü sakinlerinden bir vatandaş ise, “Köyümüzde genelde yaşlı kesim bulunmakta. Evlere gelen içme sularının kullanımı konusunda sıkıntı çekiyorlar. Gün boyu suyun gelebilme olasılığı yok. Gün içerisinde birkaç saat su verilebiliyor. Bununla ihtiyaçlar giderilmeye çalışılıyor” dedi.  

İncel, köyde su sıkıntısı yaşanmasının nedeni ise şöyle açıkladı: “Doğadaki olan olaylar, fazla kar yağmaması, fazla yağmurun olmaması yer altı sularını tamamen tüketmek üzere. Bizim çeşmelerimiz var. Bu çeşmeleri değerlendirmek istiyoruz. Akan deremiz, yukarıdan gelen çeşmelerimizden akan sular. Suyumuz da boşa gitmekte. Baraja akmakta bu suyumuz. Suyumuzu iyi bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Yukarıdaki çeşmemizden akan suyu depo yapmak istiyoruz. Bunun için plan proje yapmak lazım. Gerekli yatırımlar yapılmalı.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137