İstiklal Harbinde Türk’ün Kürt’ü, Belgelerle İzoli, İzollular ve İzoli Aşireti’ ve ‘Baldıran Zehri’ adlı kitapların yazarı olan Şahin Duman’ın yeni eseri “Aydınlıkta Karanlığı Yaşamak” kitapseverlerle buluştu.

Eser, doğru ile yanlış ve faydalı ile faydasız anlayışının şekillenmesinde kişinin yetiştiği kültür ve medeniyet motivasyonunun oynadığı rol ve bu kültür ve medeniyetin de akıl, zekâ ve mantık kabiliyetiyle geliştirilen olayları kavrama, düşünme, çözme, sonuç çıkarma ve algılama yeteneğinden etkilendiğini roman tadında okuyucuya sunuyor.

Bir yanda çıkarları doğrultusunda karanlık dünyalarıyla milleti peşinde sürükleyenler, bir yanda çağdaşlık adı altında kendi milletiyle savaşan karanlıkta kalmışlar. Ve bütün bu savaşın ortasında öz benliğinden bihaber, kendine sunulanı tüketen, okumayan, araştırmayan, sorgulamayan topluluk.

Yalnızca içinde bulunulan çağı açıklamakla kalmayıp geleceğe de ışık tutan uzun bir çalışmanın ürünü olan eser, okuyucuya kendinden ve çevresinden yansımaları derinden hissettirecek.

Küreselleşme ve modernleşme adı altında yaşamı adeta bir ahtapot gibi kuşatan dünya düzeninin insanı kendinden  ve benliğinden nasıl uzaklaştırdığını gözler önüne seren eser okuyucuyu ve yaşadığı dünyayı yeniden sorgulama fırsatı kazandıracak.

Yaşanan dünyaya dair farkındalık kazandırmak amacıyla Araştırmacı-Yazar Şahin Duman’ın Bilgeoğuz Yayınları aracılığıyla piyasaya sunulan ‘Aydınlıkta Karanlığı Yaşamak’ adlı eseri, kitap raflarında okuyucuyla buluşmayı bekliyor.