Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, sosyal medya hesabı üzerinden “Taziyelerimizde Yemek Şöleni Sonlansın” başlığı ile taziye yemeklerinin kaldırılması için çağrıda bulundu.

Uzun zamandan beri dillendirdiği taziye yemekleri meselesinin, Karakoçan Belediye Başkanı olarak yeniden gündeme getirmenin elzem olduğunu ifade eden Ayhan Akbaba, taziye yemekleri israfının artık çekilmez bir hal aldığını düşündüğünü söyledi.

AKBABA: TÜM VİCDAN SAHİPLERİNİ GÜÇ BİRLİĞİNE DAVET EDİYORUM

Taziyelerde eskiden olduğu gibi şerbet dağıtılması gerektiğini belirten ve taziye yemeklerinin kaldırılması konusunu Karakoçan İstişare Konseyi’ne taşıyacağını ifade eden Ayhan Akbaba, “Bazı fakirlerimizin bu yemek külfetine girmek için, ineklerinden vazgeçtiklerini, borçlandıklarını hatta bir adım ötesine giderek kredi çektiklerine şahitlik etmekteyim. Taziye sahiplerimizin tutması gereken hüzünlerini/gözyaşlarını bir kenara bırakarak bu yemek telaşına düşerek ciddi bir külfet altına girmeleri beni ve duyarlı Dostları derinden üzmektedir. Ölülerimiz için hayır yapacaksak, ibadethanelerimize, okullarımıza, fakir ailelerimize, talebelerimize veya toplumsal faydamıza olan çeşme gibi yerlere para vermemizin daha doğru olduğuna inanmaktayım. Babasının taziye yemeği israfı yerine fakirlerimize maddi bir yardım ve Afrika’da su kuyusu yaptıran bir ailenin çocuğu olarak, bu taziye yemekleri israfının artık çekilemez bir hal aldığını düşünerek tüm Karakoçanlı Dostları, STK’larımızı tekrardan göreve çağırıyor ve bu işin İlçemizde son bulması için tüm vicdan sahiplerini güç birliğine davet ediyorum ”dedi.

AKBABA: BU GÖRÜŞ BENİM ŞAHSİ DÜŞÜNCEMDİR

Başkan Akbaba, “Bu görüş benim şahsi düşüncemdir. Bazı kardeşlerimin bana dediği gibi siyasi destek olarak kaybedebilirim ama farz veya sünnet olmayan bu israflı/külfetli bir hal alan ve üçüncü gün Mevlit adıyla verilen taziye yemeği kamburu İlçemizde son bulursa ben bedel ödemeye hazırım. Eskiden olduğu gibi yemek yerine şerbet dağıtılsın. Belediyemiz öncülüğünde kurduğumuz Karakoçan İstişare Konseyi’ne bu konuyu taşıyacağım. Eğer Konseyde bulunan Paydaşlarımızın olumlu desteğini alırsak, etkin bir mücadele ve bir bildiri ile Karakoçanlılara duyuracağımızı ilan ediyor hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.