"Azami Hızla Yatırım Kazandırmaya Devam Ediyoruz"

Elazığ TKDK, kurulduğu günden bu yana hızını düşürmeden Elazığ’a yatırım kazandırmaya devam ediyor.

"Azami Hızla Yatırım Kazandırmaya Devam Ediyoruz"

IPARD II programının 1. Çağrısında sunulan projelere ait sözleşmelerin imzalanmasıyla beraber, Elazığ’da ticaret ve iş gücü alanında hareketlilik yüzlerin gülmesine katkı sağlıyor.

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü, yatırımların sağlıklı yürümesi için denetim ve ziyaret amaçlı kontrollerine devam ediyor.

"Bu çağrı döneminde 63 proje ile sözleşme imzaladık"

Yatırımcıların yöneticiye sormak istediği sorularını inşaat sahasında işlerini aksatmadan dile getirmelerinin önemine değinen TKDK Elazığ İl Koordinatörü Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz şunları ifade etti: “Elazığ TKDK olarak, hizmete başladığımız ilk günden itibaren Elazığ’ımızın yatırımlardan azami derecede faydalanabilmesi mantığıyla hizmet etmeye çalıştık. İnşallah aynı heyecan ve amaçla hizmetimize devam ediyoruz. Bu çağrı döneminde 63 proje ile sözleşme imzaladık. Bu projelerin hayırlı olmasını diliyorum. Görünürde şahsa verilmiş destek olarak görünebilir ama niyet aşamasından tutun da faaliyet aşamasına geçinceye kadar fotokopiciden, lokantacıya, inşat işçisinden fabrika sahibine, kısacası herkesi dolaylı olarak TKDK destekleri ile buluşturmuş oluyoruz. İmzaladığımız her projenin Elazığ’a direk ya da dolaylı olarak sağladığı ekonomik katkı ile beraber getirdiği huzur ve refahı hissettiğimizde ne kadar önemli sorumluluk altında olduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Bu sorumluluktan hiçbir zaman kaçınmayıp her zaman prosedürlerin el verdiği ölçüde vatandaşın hizmetkarı olarak görevimizi yerine getiriyoruz. Yatırım yapıp istihdama, üretime katkı sunan herkes huzura katkı sunmuş olacaktır. İçinde bulunduğumuz mevsimin getirdiği sıcak hava şartları altında bu yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi için emek sarf eden emekçi işçi kardeşlerimizi ve yatırımcılarımızı sahada ziyaret etmeye çalışıyoruz.

"Devlet, bütün çalışanlarıyla sahadadır"

Devlet, bütün çalışanlarıyla sahadadır. Sadece maddi destek sağlamayıp aynı zamanda devletin manevi desteğini hissedebilmeleri için bu rutin saha ziyaretlerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yatırım sonunda yatırımcının mağdur olmaması, kamu kaynaklarının yanlış kullanılmaması için proje sahipleri ile sürekli yakın diyalog halindeyiz. 12 Haziran 2017 tarihinde 2. Çağrıya çıkıp 103 diye tabir ettiğimiz Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar Tedbiri ile 3 milyon avro tutarında destek sunarak büyük işletmelerin kurulmasına yönelik yatırımlarımız inşallah olacaktır. Bu yatırımcılarımızın doğru alanda fırsatları iyi değerlendirip çağrı sürecinde projelerini hayata geçmesi için harekete geçmelerini bekliyoruz. Yapılan son değişiklikle beraber ilimizin 6.Bölgeye alınması ve ayrıca IPARD fonlarının kullanılıyor olması yatırım yapmak isteyenler için çok büyük bir fırsattır. Doğru yatırımcı, fırsatları üretime ve istihdama çevirmelidir” dedi.

"Devletin bizlere sunmuş olduğu bu desteği, bizler de üretim ve istihdama çevirerek katkı sunacağız"

Proje sahipleri, İl Koordinatörü Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz’a ve şahsında tüm Koordinatörlük personeline ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: "Devlet, yatırımcıya bütün kaynakları seferber etmiş durumda. Bizler de hayalimizde olan yatırımları, hibe destekleri ile daha erken ve daha sağlıklı bir şekilde üretime geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama sadece devlet desteği sürdürülebilir üretim için yeterli değildir. Bu destek sadece harekete geçmeye başlamış bir fikre ivme kazandırır. Yatırımcı bu işin sorumluluğunda olup üretim noktasında pazarda en güçlü şekilde yerini alabilmek için çalışmasını sürdürmelidir. İnşallah devletin bizlere sunmuş olduğu bu desteği, bizlerde üretim ve istihdama çevirerek herkese katkı sunacak şekilde yatırımlarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 14:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137