Azerbaycan'daki Medya Kurultayı'na Elazığ Damga Vurdu

Anadolu Yayıncılar Derneği'nin organizasyonu ile Bakü'de Uluslararası Medya Kurultayı düzenleniyor. Bakü’deki kurultaya Elazığ’dan katılan Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Yardımcısı Ali Hasanov ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasanov Elazığ’dan övgüyle bahsederken, Zeki Akbıyık Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Azerbaycan heyetini Elazığ’a davet etti.

Azerbaycan'daki Medya Kurultayı'na Elazığ Damga Vurdu

Anadolu Yayıncılar Derneği’nin organizasyonuyla kardeş ülke Azerbaycan’dan düzenlenen Uluslararası Medya Kurultayı gerçekleştirilen ziyaretlerle başladı.

Medya Kurultayına Elazığ’dan katılan Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve beraberindeki Türk Gazeteciler gün içerisinde çeşitli ziyaretlerde bulundular.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI HASANOV: ELAZIĞ’LA GÖNÜL BAĞIMIZ VAR

Kuruluşunun 143. Yılı dolayısı ile Azerbaycan basın günü programına katılan gazeteciler Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’la bir süre sohbet etti. İkilinin gündeminde Elazığ vardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasanov Akbıyık’a Elazığ’dan övgüyle bahsederek, “Gerçekleştirilen Hazar Şiir Akşamları’nı ilgiyle takip ediyoruz. 11. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları 2004 yılında Bakü’de düzenlenti. Elazığlı hemşerilerimizi o dönem de Bakü’de ağırlamaktan büyük onur duymuştuk. Elazığ’da gerçekleştirilen Hazar Şiir Akşamları’na da Azerbaycan’dan katılım gösteriyoruz. Elazığ bizim için çok önemli. Elazığ ve Bakü’yü bir birine çok benzetiyoruz. Kültür bağımızın yanı sıra çok güzel bir gönül bağımız var. Ben tüm Elazığlılara selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum” dedi.

Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov ve Azerbaycanlı heyeti Elazığ’a davet etti.

 

BÜYÜKELÇİLİK DE ZİYARET EDİLDİ

Kurultay kapsamında Anadolu Yayıncılar Derneği ve Türk gazeteciler  Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği de ziyaret ettiler. Türkiye'den gelen 40 gazeteci Büyükelçilik Rezidansında düzenlenen yemekte Erkan Özoral ile bir araya geldi. Büyükelçi Özoral Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin her alanda giderek arttığını belirterek, karşılıklı turizmin artması gerektiğini söyledi. Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan da Büyükelçiye verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Medya Kurultayı kapsamında gazeteciler Şehitler Hiyabını da ziyaret ederek anıta karanfil bıraktılar.

  

SİNAN BURHAN’A PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Aralarında Akşam gazetesinden Emin Pazarcı, Hürriyet Gazetesinden Deniz Zeyrek, Yenişafak Gazetesinden Hasan Öztürk, İnternet Haberden Hadi Özışık, Kanal 24 televizyonundan Melik Yiğitel, Haber 7 'den İbrahim Erdoğan, Akit Gazetesinden Hacı Yakışıklı'nın da aralarında bulunduğu Türkiye'den gelen 40 gazeteci Azerbaycanlı meslektaşlarını Basın gününde yalnız bırakmadı.

Basın günü dolayısı ile düzenlenen kutlamalarda AYD Başkanı Sinan Burhan'a Azerbaycan ve Türkiye arasındaki medya ilişkilerine verdiği katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

 

“BASIN İLE OLAN İLİŞKİLERİMİZ DE ÇOK İYİ OLACAK”

Sinan Burhan yaptığı konuşmada “siyasette nasıl ilişkiler çok iyi gidiyorsa Basınımız ile olan ilişkilerimizde çok iyi olacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk ziyaretini Azerbaycan'a yaptı. Dolayısı ile bizlerde basın camiası olarak ilişkilerimizi daha da geliştirmemiz gerektiğinin farkındayız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2018, 15:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 6 yıl Önce

kral zeki müdürüm,ALLAHINA kurban senin azerileri bile gakko ettin.he
lal olsun sana

SIRADAKİ HABER

banner137