Ermenistan, kardeş ülkemiz Azerbaycan topraklarına yönelik sabah saatlerinde saldırı başlatmıştı. Sivillerin yaşadığı köylere yönelik düzenlenen saldırılar nedeniyle masum insanlar hayatını kaybetti.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında çıkan Dağlık Karabağ gerilimi uç seviyelere tırmandı. Bir türlü çözüme kavuşturulamayan Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan'ın, Azerbaycan'a ait 2 helikopter ve 3 İHA'yı vurması üzerine, Azerbaycan ordusu can kayıplarının da bulunduğunu açıkladı.

Bunun üzerine Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın saldırılarına karşılık vererek 12 Ermeni uçaksavar sistemini imha etti.

ERMENİSTAN SIKI YÖNETİM İLAN ETTİ

Azerbaycan topraklarına yönelik saldırı başlatan Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan, gelişmelerin ardından Ermenistan vatandaşlarına çağrıda bulundu. Başbakan Paşinyan, Ermenistan'da sıkıyönetim ve genel seferberlik ilan edildiğini açıklayan bir duyuru yaptı.

AZERBAYCANLI ASKERLER, KÖYLERİ KURTARDI

Operayona ilişkin detayları Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Anar Eyvazov verdi. Buna göre, Fuzuli ilinin Karahanbeyli, Gervend, Kenthoradiz ve Yukarı Abdurrahmanlı köyleri işgalden kurtarıldı.

Cebrayil ilindeki Büyükmercanlı ve Nüzgar köyleri kurtarıldı. Murovdağ'daki stratejik tepeler de kurtarılan bölgeler arasında.

İLHAM ALİYEV AÇIKLAMA YAPTI

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kameralar karşısına geçti.

İLK ATEŞİ ERMENİSTAN AÇTI

Ulusa sesleniş konuşması yapan Aliyev, ilk ateşi açan tarafın Ermenistan olduğunu ve saldırıya misliyle karşılık verildiğini söyledi.

“ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK”

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün korunduğunu belirten Aliyev, "Ermenistan'ın askeri araçlarını imha ettik. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Ermenistan gereken cevabı aldı ve alacak.

“KARABAĞ AZERBAYCAN'INDIR”

Ermenistan'la Karabağ müzakereleri şu an devam etmiyor. Karabağ Azerbaycan'ındır Birleşmiş Milletler'de yaptığım konuşmada Ermenistan'ın savaşa hazırlandığını söylemiştim.

“KARABAĞ BİZİMDİR, KARABAĞ AZERBAYCAN'DIR”

Biz, hak yolundayız. Bizim işimiz hak işidir. Biz zaferi kazanacağız. Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan'dır. " dedi.

CUMHURRBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunu söyledi.

"TÜRK MİLLETİ, AZERBAYCANLI KARDEŞLERİNİN YANINDADIR"

Erdoğan, "Azerbaycan'a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan, bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha göstermiştir. Türk Milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır.

AZERBAYCAN, SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Son olarak Azerbaycan Milli Meclisi, ülkenin bazı şehir ve bölgelerinde savaş hali ilan edilmesi kararı aldı.

ELAZIĞ DEPREMİNDE İLK DESTEK AZERBAYCAN’DAN GELMİŞTİ

Elazığ’da meydana gelen depremin hemen ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’ye mektup göndermişti. Aliyev mektubunda, “Sayın Cumhurbaşkanı, Sevgili kardeşim. Bu, zor zamanda her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğumuz belirtmek isterim. Hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına ve Türk halkına, kendi ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerini iletiyor, yaralılara acil şifa diliyorum. Allah rahmet etsin” ifadelerine yer vermişti.

Elazığ'da meydana gelen deprem dolayısıyla Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı başsağlığı mesajı yayınlamış, yapılan açıklamada; “Türkiye'deki deprem kurbanlarının ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz ve Allah'tan şifa diliyoruz. Azerbaycan, kardeş Türklerin kederini paylaşıyor, her zaman onlarla birlikte ve yardım etmeye hazır” ifadeleri yer almıştı.

AZERBAYCANLI GARDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Yaşanan süreçte Kanal Fırat medya grubu olarak Azerbaycanlı gardaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz.