Şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kahraman şehidimizin ölüm yıldönümü nedeniyle bir program düzenledi.

USAL: BİR SÖYLEŞİ YAPMAK İÇİN DAVET ETTİK

Şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Hikmet Usal, “Fethi Sekin’in Türkiye genelinde yaptığı övgüye mazhar olan bir davranış olan, 5 Ocak’ta da yıl dönümü olacak olan o günün anlam ve önemini anlatan bir söyleşi yapmak için davet ettik. Bizlerin davetini kırmayarak buraya teşrif eden Şehidimizin babasına teşekkür diyoruz, Şehidimizi minnetle arıyoruz” ifadelerini kullandı.

SEKİN: O DA SİZLER GİBİ GENÇLİK ÇAĞLARINDAN GEÇTİ

Kahraman Şehidimiz Fethi Seki’nin babası Mehmet Zeki Sekin, “Oğlum Fethi Elazığ’ın baş ilçesine bağlı Doğalı köyünde 1 Kasım 1973 yılında dünyaya geldiğinde ben vatani görevimi yapmak üzere Ankara’daydım. Şehadet şerbetini içip son kez gözlerini kapattığında ise Aydın’da hastanede ameliyattan yeni çıkmıştım. Maalesef ilk gözünü açtığında ve son kez gözünü kapattığında yanında bulunamadım. O da sizler gibi gençlik çağlarından geçti, okudu, büyüdü, polis oldu. Görev aldı, memleketine hizmet aşıyla doluydu. Baskil Atatürk okulunda başladığı eğitimine Baskil lisesi ile devam etti” şeklinde konuştu.

SEKİN: BİR FEDAKARLIK GEREKİYORDU, O DA BUNU YAPTI

Zeki Sekin, “3 Ağustos 1995 yılında mezun olarak ilk görev yeri olan Kilis Emniyet Müdürlüğüne atandı. 7 Haziran 1999 yılında Bingöl Emniyet Müdürlüne, 2002 yılında ise İzmir Emniyet Müdürlüğüne tahin oldu. Yürekteki iman, vatan sevdası, millet aşkıyla bedrin aslanı gibiydi. Kimse ne olduğunu tam olarak anlayamadan o yürüdü belki bir aslan gibi. Vatan nöbetini namusuyla bizlere ve sizlere devretti. Sizlerin okuyabilmesi, güvenle yaşayabilmesi için bir fedakarlık gerekiyordu, o da bunu yaptı” dedi.

Şehit babası Mehmet Zeki Sekin konuşmasını öğrencilere verdiği tavsiyelerle noktaladı.

Program okul öğrencisinin ilahileriyle son buldu.