Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın kuracağı partinin kurucular kurulu belli oldu. Partinin ismi henüz açıklanmazken kurucular kurulunda, Elazığ’dan da iki isim yer aldı.

90 kişinin bulunduğu kurulda, Elazığ’daki o iki isim İbrahim Halil Çanakçı ve Fazıl Hüsnü Erdem oldu. 90 kişiden oluşan kurucular listesinin 27'si kadınlardan, 16'sı ise genç isimlerden oluşuyor.

Ali Babacan’ın partisinde yer alacak olan Elazığlı Eski Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı

İBRAHİM HALİL ÇANAKÇI KİMDİR?

1962 yılında Elazığ'da doğdu. Elazığ Lisesini bitirdikten sonra 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 1989 -1991 yılları arasında A.B.D.'nde Michigan State Üniversitesi Ekonomi bölümünde yüksek lisans eğitimini yüksek başarı ödülü alarak tamamladı.

Kamu görevine Devlet Planlama Teşkilatında 1986 yılında uzman yardımcısı olarak başladı, 1992 yılında uzman oldu. Mayıs 1994 - Aralık 2000 tarihleri arasında Devlet Planlama Teşkilatında Konjonktür Dairesi Başkanlığı görevini yürüttü. Aralık 2000'de atandığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda Ekonomik Değerlendirmeler Dairesi Başkanı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu İkinci Başkanı olarak görev yaptı. 5 Mayıs 2003 tarihinde Hazine Müsteşarlığı görevine başladı. Birçok uluslararası görevleri de üstlenen Çanakçı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Partide yer alan diğer Elazığlı isim ise Fazıl Hüsnü Erdem.

FAZIL HÜSNÜ ERDEM KİMDİR?

1964’te Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde doğan Erdem, ilköğrenimini Elazığ’da, ortaöğrenimini Diyarbakır’da, lise öğrenimini Bursa’da tamamladı. 1986’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Erdem, 1987’de Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Yüksek lisansını Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda, doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nda yapan Erdem, halen Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Adalet ve Kalkınma Partisi 25. Dönem milletvekili adayı olan erdem, evli ve üç çocuk babasıdır.