Babalar Oğullar Ustalar Çıraklar Harput Müziği Konseri

21 Ekim Pazar günü saat 20.00’da Elazığ Belediyesi Elazığ Kültür Ve Musiki Derneğince ortaklaşa hazırlanan Babalar Oğullar Ustalar Çıraklar Harput Müziği Konseri düzenlenecek.

Babalar Oğullar Ustalar Çıraklar Harput Müziği Konseri

21 Ekim Pazar günü saat 20.00 da Belediye Kültür Merkezinde Babalar Oğullar Ustalar Çıraklar Harput Müziği Konseri sahne alacak.

“MAKAM USUL VE ŞEKİL BAKIMINDAN HUSUSİYET ARZ EDİYOR”

Konserle ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Abdulaziz Koç, “Belediyemizle işbirliği içerisinde hazırladığımız Babalar Oğullar, Ustalar Çıraklar Harput Müziği Konserimizi hemşerilerimize sunacak olmanın sevinci heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Dernek olarak Duayen Sanatçı Mehmet Özbek hocanın ifadesi ile “Türk müziğinin kıblesi Harputtur.” Tespitinin ışığında bu  kadim kente kültür ve sanat  sahasında hizmet etmeye devam ediyoruz. Malum Harput müziği kendi özünde gerek makam usul ve şekil bakımından hususiyet arz ediyor. Bu musikinin bu güne taşınması usta çırak baba oğul ve meşk gibi nakil araçları ile mümkün olmuş. Aslında en değerli aktarım biçimi. Geleneğinin aynasında kendisini gören, ustaların iz takibinde olan genç, bizde makbuldür” dedi.

“SAHNELEMEK YOLUYLA TESPİT VE TESCİL ETMEK İSTİYORUZ”

Koç, “Biz de yaşayan Ustaları çıraklarla aynı sahnede buluşturmak ve bu hakikati sahnelemek yoluyla tespit ve tescil etmek istiyoruz. Konser gerçekten muhteviyatı açısından bir ilk olma özelliği taşıyor. Mesela Ankara Devlet Türk Halk Müziği Sanatçısı Hasan Öztürk oğlu Faik Doğukan Öztürk ile aynı sahnede Harput Divanını seslendirecek, Yine Medar-ı İftiharlarımızdan Büyük usta Muzaffer Ertürk, Genç ve istikbal vaad eden Zülfü İlkyaz ile kürdi hoyrat okuyacak, yine usta sanatçımız Zülfü Demirtaş Genç seslerden Gürkan Soran ile İbrahimiye gazel okuyacaklar ayrıca oğlu Ali Giray Demirtaş klarneti ile elezber açış yapacak. Yine Harput Müziğinin usta isimlerinden Adnan Çilesiz Konservatuvar Öğrencisi Muhammet Eren ŞİRİN ile Harput mayası okuyacaklar. Ayrıca Elazığ’ımızın önemli usta seslerinden Yalçın Turhan oğlu Ahmet Turhan ile Kesik hoyrat seslendirecekler. Saz heyetinde Yönetim Kurulu üyemiz mümtaz şahsiyet Baharatçı Atilla Demirbaş ağabey oğlu Gültekin DEMİRBAŞ ile kanun çalacaklar, Kurucu başkanımız, derneğimizin ud öğretmeni Neziği Kaya  oğlu Göktuğ Kaya ile ud icra edecekler. Çok renkli bir konser olacağını ümid ediyorum. Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’a bu vesile ile teşekkür ediyorum, zira konserimize katkıları çok önemliydi. Tüm sanatseverler hemşehrilrimizi konserimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 14:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137