Bağımlılığın Boyutları Anlatıldı

Gençlerin ve çocukların, bağımlılık yapan maddelerden uzak tutmak amacıyla Kültürhane Kitap Kafede öğrencilerle, ilgili kurum müdürleri buluştu.

Bağımlılığın Boyutları Anlatıldı

Ülkemizde giderek, tehlikeli bir boyut kazanan tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önüne geçmek amacıyla Kültürhane Kitap Kafe’de bir program düzenlendi.

Düzenlenen programa Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen ve eğitimciler ile öğrenciler katıldı.

KENÇ: AYKIRI BİR DÜNYAYI DA İÇERİYOR

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, “Ben 1976 Mezire Ortaokulu mezunuyum. Bizim her teneffüste top oynadığımız adam sayısı 20 kişiydi. Yani ne demek değşik sınıflardan 20 tane arkadaşımız var. Süreç birlikte güzel, arkadaşlarla, paydaşlarla, akran grubuyla… Zaten Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün çok güzel bir şey var; ekranla değil, akranla büyü. Yani nedir? Televizyonla, bilgisayarla, maalesef cebinizde be elimizde olan şu lanet cep telefonlarıyla. Böyle bir garabet var. Bir çoğunuz belki de heves ediyorsunuz. Telefon olsun, telefonun iyisi olsun. Öyle bir dönemi yaşıyoruz ki telefonda küçük bir dünya oluşturmuşuz, bazen de bu telefondaki bilgiler ve belgeler gerek sizin yaş grubunuza, gerek psikolojik ve fizyolojik gelişiminize aykırı bir dünyayı da içeriyor” ifadelerini kullandı.

ÖZGEN: EN ÖNEMLİ KARARLARI İNŞALLAH SİZLER VERECEKSİNİZ

Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen ise, “Geleceğimizin en önemli varlığı sizlersiniz. Bundan sonra inşallah bu ülkeye sizler sahip çıkacaksınız. Sizleri Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milletvekili, doktor ve avukatımız… Bundan sonra ülkemizin geleceğiyle ilgili en önemli kararları inşallah sizler vereceksiniz. Biz sizlere bu gözle bakıyoruz. Ama sağlıklı toplumda yetişen iyi bireyler, sağlıklı bireyler olmazsa çok daha iyi yerlere gitme adına da maalesef şu an itibariyle bağımlılık noktasında çok ciddi sıkıntılarımız var. Ama devletimizin de bunu en aza indirgeme  noktasında Aile ve Sosyal Bakanlığımızın il Müdürü olmak üzere ve bizlerle ortak çalışmalar yapmak üzere çalışmalar oluyor. Eminim ki birazdan da konunun uzmanları sizlere çok daha detaylı bilgiler verecekler” şeklinde konuştu.

Program Sosyal Hizmetler Uzmanı Murat Kaya’nın sunumuyla devam etti.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137