Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Fırat Kalkınma Ajansı’nın daveti üzerine Elazığ’a gelen Bahreyn Ticari Alım Heyeti, Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Heyet, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, ETSO Başkanı Asilhan Arslan ve Yönetim üyeleri tarafından ağırlandı.

ARSLAN: TÜRKİYE’NİN FIRSATLARINA SUNMAYI ARZU EDİYORUZ

Başkan Asilhan Arslan, ziyaretle ilgili bilgiler vererek, “Bugün Ticaret ve Sanayi Odamızda, Fırat Kalkınma Ajansımızın gerçekleştirdiği Bahreyn ile karşılıklı iş fırsatlarını değerlendirme ve buluşturma programı adına Bahreyn’den çok önemli iş dünyası temsilcilerini ETSO’da ağırlıyoruz. Birazdan ikili iş görüşmeleri ve oradaki toplu görüşmelerle birlikte konunun detaylarına ineceğiz. Biz kendilerini Elâzığ’da ve ETSO’da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Biliyoruz ki Bahreyn hükümeti ile birlikte Türkiye’de birçok alanda karşılıklı yatırımlar gerçekleşmiş, birlikte ticaretler yapılmakta ama Elazığ’ımız bundan istediği ölçüde payı şu ana kadar almamıştır. Amacımız biz şu an Elazığ’ımızın da bu ticaret hacminden en iyi şekilde istifade etmesini sağlamak ve iş dünyamızın özellikle ürettiği ürünleri oralarda pazarlamak, karşılıklı Bahreyn ile olan üretimleri de Türkiye’nin fırsatlarına sunmayı arzu ediyoruz” dedi.

YOĞUNLU: BEN BUNUN BİR BAŞLANGIÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, “Mayıs ayında düzenlemiş olduğumuz Bahreyn Dış Ticaret Fırsatları toplantımızın soncu olarak bugün 8 Bahreyn’in iş adamları gerçekten ekonomik olarak ‘de önemli yatırımları olan gerek yurt içinde gerek yurt dışında. Önemli ticareti satın almaları, ithalat ve ihracatları olan delegasyonları ile birlikteyiz. Bugün Bahreynli İş Adamları Derneği Başkanı başta olmak üzere kendi üyeleri teşrif ettiler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. İlk gün Elazığ’dayız. İlimizdeki firmalar ile Bahreyn’den gelen iş adamları heyeti ile bir araya getireceğiz yine Ticaret odamızın da katkıları ile. Burada bazı ticari ilişkiler, yatırım ilişkileri ile fırsatlar olacağını düşünüyorum. Gerek biz burada ürettiğimiz ve Bahreyn’de körfezde rekabetçi olacak ürünlerimizi Bahreyn’den gelen bu önemli iş adamları heyetine tanıma fırsatı bulacağız. Ben bunun bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Bahreyn gerçekten büyük bir ülke ve körfeze, Afrika’ya doğrudan ticareti yayan, orada tekrar dağıtan bir ülke. Ben bu başlangıcın illerimize, Elazığ’ımıza, Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye kaydetti.