Bahşi: Eğitim Sistemimiz, İstediğimiz Seviyede Değil

2018-2019 eğitim öğretim yılı başlangıcında, Eğitim Bir Sen Başkanı İbrahim Bahşi açıklama yaparak, yeni dönemde eğitimde ve öğretmenlerle ilgili var olan sıkıntıların giderilmesi gerektiğini söyledi.

Bahşi: Eğitim Sistemimiz, İstediğimiz Seviyede Değil

Yeni Eğitim Öğretim Yılı başında Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi, açıklama yaptı.

“PARADİGMANIN SORGULANMASINI KAÇINILMAZ KILMAKTADIR”

Türkiye’de ayrılan kaynağın artmasına rağmen, eğitim sisteminin hala istenilen seviyede olmadığını ifade eden İbrahim Bahşi, “Okullaşma oranının artmasına, okulların fiziki ve teknolojik kapasitesinin gelişmesine, öğretmen sayısında artış yapılmasına, eğitime ayrılan kaynağın artmasına rağmen hala istenilen seviyede olunmamasının temel sebebi; organizasyonsuzluk, sistemsizlik ve bulma arayışının bitmemesidir. Eğitimde başarı hangi yol, yöntem ve tekniklerin kullanılacağına, nasıl bir yol haritası izleneceğine ilişkin pratik ancak kapsamlı bir teorik arka planla mümkündür. Eğitim sisteminin inşası eğitime ilişkin ezberlerin gözden geçirilmesi ve mevcut paradigmanın sorgulanmasını kaçınılmaz kılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER KADROYA ALINMALIDIR”

Öğretmen açığının kapatılması, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması ve mülakatla atama yapılmaması gerektiğini kaydeden Bahşi, “Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi, atamaların hala mülakatla yapılması, erkek kamu görevlilerine dayatılan kıyafet yönetmeliği, kariyer basamaklarına ilişkin belirsizlik ek ders esaslarındaki adaletsizlikler, atama ve yer değiştirme sürecindeki istikrarsızlık, yönetici görevlendirme süreçlerinde mahkeme kararlarının doğurduğu sıkıntılar. Vaat edilen 3600 ek gösterge konusunda halen adım atılmamış olması eğitimcilerin şiddete maruz kalması, okullara bütçe gibi çözümü kavuşturulması gereken sorunların yeni eğitim öğretim yılı içerisinde aşılmasını bekliyoruz. Sözleşmeli öğretmenler kadroya alınmalıdır. Mülakatla öğretmen atama yönteminden vaz geçilmelidir. Tek başına sözleşmeli öğretmenlik uygulaması çok ciddi bir problem iken atanacak öğretmen seçiminin de mülakatla yapılması yapılan mülakatla çerçevesinde adayların kazanma ya da kaybetme nedeninin objektif bir şekilde izah edilmemesi yıllarca emek vererek okumuş, birçok yazılı sınavdan geçmiş öğretmen adaylarının komisyonlarca birkaç dakikalık mülakatla elenmesi adalet duygusunun zedelenmesine neden olmuştur” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137