Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 2020-2021 eğitim öğretim yılına dair açıklama yaptı.

BAHŞİ: HAYATIN NORMALLEŞMESİ İÇİN TEDBİRLERE UYULMASI HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR

Başkan Bahşi, “Dünyayı etkisine alan koronavirüs salgınından en fazla etkilenen alanlardan biri de eğitim öğretim oldu. Yüz yüze eğitime ara verilmesi gibi salgınla mücadele konusunda alınması zorunlu ve kaçınılmaz kararlar eğitim ve öğretimin her aşaması ve kademesinde ne yazık ki telafisi zor zararlar vermiştir. Halen daha da vermeye devam etmektedir. Hayatın her alanında normalleşmesi için salgının sona erdirilmesi adına alınan tedbirlere uyulması hepimizin sorumluluğudur. Bu süreçte oluşan öğrenme kayıplarının telafisi yüz yüze eğitime geçilebilmesi için normalleşme gerekli ve zorunludur” ifadelerini kullandı.

BAHŞİ: ÖĞRETMEN MESLEK KANUNU ACİLEN ÇIKARILMALIDIR

İbrahim Bahşi, “Uzaktan eğitim öğretmenlerin fedakarlıklarıyla icra edildi. Öğrenme kayıplarının telafisi için şimdiden planlama yapılması gerekiyor. Ertelenen sınavlarda belirsizlik giderilmelidir. Eğitim çalışanlarının yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır. Aile bütünlüğü sağlanmalıdır. En az 60 bin öğretmenin ataması gerçekleştirilmelidir. Sözleşme öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir. Yarıl yıl tatili yüz yüze eğitime hazırlık dönemi olmalıdır. 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci dönemi eğitimde her geçen günde telafisi daha zor olacak kayıplar oluşturarak öğretmenlerin fedakarlıkları çoğu zaman eğitim kurumu yöneticilerinin kullanmış olduğu inisiyatifler doğrultusunda tamamlandı. Salgın nedeniyle büyük oranda uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilen birinci yarı yılın sonunda objektif bir ölçme değerlendirme yapmak başarı notu taktir etmek mümkün olmadı. Okullar öğrencisiz, öğretmenlerimiz sınıflarından uzakta kendileri açısından meşakkatli bir eğitim öğretim sürecini geride bıraktılar. Haklarımızı koruyacak ve geliştirecek içerikler öğretmen meslek kanunu acilen çıkarılmalıdır” şeklinde konuştu.

BAHŞİ: İLAVE KURS VE DERS İMKANLARI GETİRİLMELİDİR

Başkan Bahşi, “Bakanlık 15 Şubat tarihi itibariyle eğitimin her kademesinde yüz yüze eğitimi başlatma iradesini ortaya koymuş bulunduğundan devam edilen salgın süreci gözetilerek tatil döneminde bazı ivedi adımların atılması zorunludur. Bu çerçevede okulların yüz yüze eğitime hazır hale getirilmesi ekseninde okullara bütçe ödenek tahsisi yapılmalı okullarda güvenlik önlemleri arttırılmalı, öğrenme kayıplarının hızlı bir şekilde tespiti ve giderilmesi için ilave kurs ve ders imkanları getirilmelidir. Yüz yüze eğitime ara verilmesi hallerine ilişkin toplu sözleşme hükmünü etkisiz hale geçirecek somut düzenlemeler yapılmalıdır. Salgın süreci eğitim sistemi içinde tüm paydaşlarla iş birliğine dayalı etkin bir iletişimin önemini ortaya koymuştur. Bundan sonraki süreçte bunun gereklerini yerine getiren adımlar atılması olumlu olacaktır” dedi.