Bahşi: Hakem Heyeti Adil Bir Karar Vermedi

Hakem Heyeti’nin memur maaşlarıyla ilgili olarak aldığı kararı değerlendiren Memur Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi, hakem heyeti adaletten şaştı, noterlik yaptı” dedi.

Bahşi: Hakem Heyeti Adil Bir Karar Vermedi

Hükümet ve Memur-Sen arasındaki görüşmelerde uzlaşma olmayınca Hakem Kurulu'na gidilmişti.

Hakem Kurulu da yapılacak zam oranlarını görüştükten sonra nihai kararını Çarşamba günü vermişti.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2020'nin ilk 6 ayında yüzde 4, ikinci 6 ayında yüzde 4, 2021'nin ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 3 zam yapılmasını kararlaştırdı.

BAHŞİ: MAALESEF HAKEMLİK GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMIŞTIR

Toplu Görüşme masasının yetkili sendikası Memur Sen’in İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, “Beşinci dönem toplu sözleşme süreci 1 Ağustos itibariyle başlamış ve uyuşmazlıkla sonuçlanmış, hakem heyetine gitmişti. Dün akşam itibariyle hakem heyeti maalesef hakemlik değil, hadimlik yapmıştır. Hakem heyeti değil, hükümet heyeti olmuştur. Adil bir karar vermemiştir. Hakem heyetine giden yani 2020 yılı için %4+4, 2021 yılı için %3+3 olarak hükümetin bize teklif ettiği, sunduğu zam oranını hakem heyeti aynen bir noter gibi tastiklemiş ve maalesef hakemlik görevini kötüye kullanmıştır” ifadelerini kullandı.

BAHŞİ: GENEL MERKEZİMİZDEN BİR EYLEM SÜRECİ BEKLİYORUZ

Başkan Bahşi, “Biz Memur Sen olarak bu sürecin toplu sözleşme sürecinin 1 Ağustos itibariyle başlayıp 20 Ağustos’a kadar olan süreçte hatta 25 Ağustos’a kadar olan süreçte kamu çalışanlarının sorunları masada müzakere edilirken maalesef masada bir yetkili bulunamamış. Sorunlar müzakere edildikten sorna karar aşamasına geldiğinde bağıtlanması gereken, tutanak altına alınması gereken bir sorun ve çözümü maalesef masanın karşı tarafında ‘yetkimiz yok biz buna imza atamayız’ şeklinde ifadelerle bir sürünceme bırakılmış ve dolayısıyla toplu sözleşme masası değersizleştirilmiş ve yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemine göre ilk defa imzalanan toplu sözleşme maalesef böyle bir garabetle sonuçlanmıştır. Uyuşmazlık tutanağı tutulacağına tespit tutanağı tutularak anlaşılan, üzerinde mutabakat sağlanan maddelerde bir kenara bırakılmış, hiçbir konuda anlaşma sağlanmamış gibi hareket edilerek toplu sözleşme sadece bir maaş zam oranıymış gibi kamuoyuna böyle bir algı oluşturularak maalesef bu şekilde sonuçlanmıştır. Memur Sen olarak asla kabul etmedik. Kabul edemezdik. 2 yıl toplamında %14’lük bir zam memurlara bunu imzalamak kamu çalışanlarına bir hakarettir, bir zulümdür. Asla bu imzalanacak bir rakam değildi ve bizde imzalamadık. İmzalamayacağız elbette. Bunun gereken aşamalarını da, protestosunu yaptık. Basın açıklamalarıyla da, bu sğreçten sonrada genel merkezimizden bir eylem süreci bekliyoruz. Bir eylem kararı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BAHŞİ: BİZİMLE ALAY EDERCESİNE VERİLEN BU RAKAMLARI KABUL ETMEDİK

Alınan kararı kabul etmeyeceklerini vurgulayan Bahşi, “4688 sayılı yasanın ne kadar açmazlarının olduğunu, bu sıkıntılı yönlerini önümüzdeki süreçte gerek yargıya taşıyarak, gerekse de kanun değişikliği teklifiyle bunun düzeltilmesi içinde sendikal olarak gerekli girişimlerde bulunacağımızı burada ifade etmek istiyorum. Kamu çalışanları olarak bizler emeğimizin, alın terimizin hakkını istedik. Elektriğe, doğalgaza %15 zam yapılmış iken işçilere verilen zam oranı ortada iken bizim %2 buçuk, %3 gibi komik, bizimle alay edercesine verilen bu rakamları kabul etmediğimiz ve masadan kalktığımızı ama maalesef hakem heyeti de gerçekten kamuoyunun beklentilerini karşılayan, milletin hakem heyeti burada kamu çalışanlarını rahatlatacak bir karar verir beklentisini maalesef suya düşürmüştür. Maalesef bu beklentiyi karşılayacak bir karar vermemiştir, vermemiştir. Bir noter gibi hükümetin önerdiği zam oranını tasniflemiştir” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Okan
Okan - 5 yıl Önce

"AKP'li Palu Belediye Başkanının cezası onandığı için YSK mazbatayı iptal etti. Ve başka bir AKP'li kazandı ama belediyeyi mazbatası iptal olan Başkan yönetiyor. Sorduklarında ben eşbaşkanım diyor." böyle bir haber var. bunun haberini ne zaman yapacaksınız elazigsonhaber?

Okan
Okan - 5 yıl Önce

Komik bir açıklama. Memur Sen'in ve hakem heyetinin tamamen akpye yakın olduğu aşikâr. Bu açıklamalar da sendika üyelerinin istifasını engellemek üzere yapılan şeyler.

Türker
Türker - 5 yıl Önce

"Yeğenim sen bilmezsin eskiden yağ kuyrukları vardı. 4+4 iyidir yeğenim. bak herkesin arabası var herkesin cebinde telefonu var yat kalk şüküür et. Kılıjdaroğlu sgkyı batırdıııııııııııı"

Alp
Alp - 5 yıl Önce

Bu açıklama herkesin malumu mevkiin gereği sen ne yapacaksın onu söyle

Alpet
Alpet @Alp - 5 yıl Önce

Dış güçler dış güçlerrrr

?
? - 5 yıl Önce

İlk adımı bahşi beyden bekliyoruz istifa istifa istiyoruz

acaba ne yapacaksınız
acaba ne yapacaksınız - 5 yıl Önce

o sen bu sen farketmez bütün memur sendikaları acaba ne yapacaksınız çoook merak ediyorum. Size üyü olup boşa aidat verip, sadece siz sendika başkanlarının hem okul müdürü olması hemde okula dahi gitmeden ful ek ders almasına yardımcı olan üyelerinizin bir daha düşünüp Harranlı( Kemal Sunal'ın filminden) olma vakti geldi de geçiyor bile...

Aybars
Aybars - 5 yıl Önce

Sadece aciyorum acaba coluk cucugunuzun yuzune nasil bakacaksiniz

SIRADAKİ HABER

banner137