5. dönem toplu sözleşme görüşmeleri için memur sendikaları 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan tekliflerini Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sundu.

Memur-Sen, 2020-2021 Toplu Sözleşmesinde taban aylığa seyyanen 200 TL, ilk yıl %8+7, ikinci yıl %6+6 zam ve 1. yıl %3, 2. yıl %2 refah payı talep etti

1 Ağustos'ta başlayacak ve yaklaşık 3 milyonu çalışan 2 milyonu kamu emeklisi toplam 5 milyon kamu görevlisini ilgilendiren 5. Dönem Toplu Sözleşme öncesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde gerçekleştirilen basın açıklaması ile tekliflerini kamuoyuna açıklayan Memur-Sen bu yıl da yetkili konfederasyon olarak masaya oturacak.

BAHŞİ: TEKLİFİMİZİ SUNDUK

Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, “Kamu iş veren heyetine tekliflerimizi bir dosya halinde sunduk. Bu taleplerimizin yani Memur Sen olarak kamu çalışanları adına istediğimiz tekliflerimizi, taleplerimizi kısaca 2020 için biz toplu sözleşmeyi bir sonraki yıl ve ertesi yıl için yani 2019 Ağustos ayındaki toplu sözleşmede 2020 ve 2021 yıllarının memur zam artışları ve sorunlarıyla ilgili taleplerimizle ilgili sözleşme yapılıyor. Dolayısıyla 2020 yılında birinci 6 ay için yüzde % ikinci altı ay için %7, 200 TL tavan aylığa zam seyyanen yapılması artı enflasyon farkından ziyade %3’de refah payı olarak talep ediyoruz. 2021 yılı içinde birinci 6 ay için %6 ikinci 6 ay içinde &6 olmak üzere yine %2’de refah payı verilmesini sitiyoruz Memur Sen olarak. İnşallah masada bütün hizmet kollarımızın ayrı ayrı sorunları var, talepleri var, teklifleri var. Bunları masaya götürerek kamu iş veren heyetinden talep edeceğiz bunları” ifadelerini kullandı.

BAHŞİ: KAMU ÇALIŞANLARININ ARTIK RAHAT BİR NEFES ALMASINI İSTİYORUZ

Memur-Sen İl Temsilci İbrahim Bahşi, “Gerçekten ayağı yere basan, olması gereken artık 2023’e giden Türkiye’nin, gelişen büyüyen ekonomisiyle bunun bizim maaşlarımıza yansımasını istiyoruz. Kamu çalışanlarının artık rahat bir nefes almasını istiyoruz. Burada kamu çalışanları adına, siyasi erkin cömert davranmasını ve kamu çalışanlarının özgürlük alanlarının genişletilmesi noktasında da biraz cesur davranmasını istiyoruz. Bu defa artık beklentimiz bu şekilde. İnşallah bu ayın sonunda kamu çalışanları da Ağustos ayında bayram var. Çifte bayram yaparak bu süreci tamamlarız inşallah” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL