Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin şu ifadeleri kullandı:

"Bu sadece tek araç değildir. Toplu sözleşmelerimiz önemli araçlardır. Kamu çerçevesi protokolü çok önemlidir. O bizim çalışanlara karşı başka sorumlulukları sağlayan bir protokoldür. Bütün kamuyu bağlayıcıdır. Türk milletinin yetki verdiği bizim imzamız var. sosyal paydaşlarımızın vardığı bir uzlaşma anlaşmasıdır.

ASGARİ ÜCRET VE EYT MESAJI!

Sorunların çözülmesi bizim sosyal politikalarımızın kapsamını derinleştirecektir. Önümüzdeki aralık ayında asgari ücreti değerlendireceğiz. Yeni bir değerlendirme sonucunda kararımızı açıklayacağız.

3600 düzenlemesi ile kamu personeli arasında yaklaşık 6.5 milyon çalışanı kapsayacak önemli bir düzenlemeye imza attık.

'ÇÖZÜM AŞAMASINA GELDİK'

EYT kapsamı 99 öncesi işe alınmış olanların karşılaştığı bir emeklilik sorunudur. Yaşla ilgili bir problemdi onunla ilgili bir çözüm aşamasına geldik. Türk kamuoyu ile paylaşacağız. Şunu özellikle vurgulamak isterim acil olan sorunların çözülmesi gerekir. Mesela geçici işçiler sorunu. Bunu çözeceğiz.

Onun dışında 696 ile ilgili geçen işçilerin problemleri var. Onların çözülmesi daha kolay. O konuda hazırlıklarımız tamamlandı. Orada başka bir sorun da var. 1 milyon işçi geçti. ogünkü şartlarda 90 bin işçi kapsam dışında kaldı. Onlara kadro verilmesi konusunda çalışmalarımızı tamamaldık. Belli bir aşamdan sonra uygulamaya konulacağını söylemek isterim.

Türkiye dünyanın yaşadığı krizlerin etkisi altında ama Türkiye aynı zamanda krizlerin aşılması, dünyanın karşı karşıya kaldığı savaşın eklendiği tabloda Türkiye insanlık için çok önemli adımlar attı.

Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletlerde Cumhurbaşkanımızın değerlendirmeleri oldu. Türkiye'yi BM'de yıldız haline getiren mesele Türkiye'nin oynadığı roldür."