Pazartesi günü akşam saatlerinde Elazığ’a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Elazığ Havalimanı’nda ilk yöneticileri tarafından karşılanmıştı.

Bakan Çavuşoğlu Elazığ’da il yöneticileriyle yaklaşık 2 saat süren bir toplantı yaptı. Geceyi Elazığ’da geçiren Bakan Çavuşoğlu daha sonra Elazığ’dan Tunceli’ye geçti.

Tunceli’de çeşitli programlara katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra Ankara’ya gitmek üzere Elazığ’a geldi.

Bakan Çavuşoğlu, Elazığ Havalimanı’nda Elazığ ve Tunceli ziyaretleriyle ilgili Kanal Fırat Televizyonuna özel açıklamalarda bulundu.

ÇAVUŞOĞLU: ELAZIĞ’A BİR ZİYARET BORCUM VAR

Elazığ’da akşam yemeğinde il yöneticileriyle bir araya geldiklerini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Elazığ’da dün akşam güzel bir akşam yemeğinde Valimiz, diğer arkadaşlarımız, İl Yöneticilerimiz, teşkilattan arkadaşlarımız hep beraber olduk. Elazığ’a bir ziyaret borcum var. Bunu saymıyoruz. Bugün Tunceli’ye gittik ve orada güzel bir gün geçirdik. Dolu dolu bir gündü. Hem de yapılan yatırımları gördük, halkın mutluluğunu gördük. Gerçekten çok mutlu döndük. Önümüzdeki aylarda Elazığ’a gelip tam bir günümüzü de burada geçireceğiz. Programlar yapacağız, İl Başkanımıza, Belediye Başkanımıza da sözüm var. Milletvekillerimizde telefonla aradılar sağ olsunlar” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU: ELAZIĞ’I ZATEN ANLATMAYA GEREK YOK

Bakan Çavuşoğlu, “Elazığ’ı zaten anlatmaya gerek yok. Bizim medeniyetimizin önemli şehirlerinden birisidir. Anadolu’nun önemli şehirlerinden birisidir. İnsanı her zaman sıcaktır. Şehrimiz, tarihi güzelliklerle donatılmıştır. Ama onun dışında modern bir şehirciliği de görüyoruz. Dolayısıyla Elazığ’a en kısa zamanda gelmek için sabırsızlanıyorum. O zaman sizlerle daha geniş bir mülakat yapacağız.

CAUŞOĞLU: ELAZIĞLILAR ZATEN BİZİM ELAZIĞ’A OLAN İLGİMİZİ, SEVGİMİZİ BİLİYORLAR

Elazığlılar bizim Elazığ’a olan sevgimizi biliyorlar” diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Elazığlıları zaten seviyordum ama dünde dostane aile ortamında güzel sohbetler ettik. Dolayısıyla buda bizi mutlu etti. Zaten bizim Anadolu’muzun bu bir hasretidir. Yurtdışından fırsat buldukça Sayın Cumhurbaşkanımızın talimat ve görevlendirmeleriyle

Anadolu’muzun değişik şehirlerine gitmekten de ayrıca mutluyuz. Elazığlılar zaten bizim Elazığ’a olan ilgimizi, sevgimizi biliyorlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın; Elazığ’a ne kadar önem verdiğini biliyorlar. Elazığ’a yatırımlarımız devam edecek, Milletvekillerimizle, arkadaşlarımızla, diğer bakanlarımızla ve burada yerel yönetimde belediye başkanımız ve başkanlarımızla Elazığ’ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Buradan tüm Elazığlı hemşerilerimize, gakkoşlara canı gönülden sevgiler, saygılar gönderiyorum” dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ANAKRA’YA UĞURLANDI

Daha sonra; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necip Çarıkçıoğlu tarafından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Elazığ’dan Ankara’ya uğurlandı.