Bir dizi incelemelerde ve açılışlarda bulunmak üzere Malatya’ya giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, kayısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Fakıbaba, beraberinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Malatya programı kapsamında AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’yı ziyaret etti.

“CEZA 18 BİN TL’DEN 3 BİN TL’YE DÜŞÜRÜLDÜ”

Kayısı ihracatçısı ve kayısı tüccarlarının büyük sorun yaşamış olduğu ‘kuru kayısıdaki kükürt oranı’ ile ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Fakıbaba “Kayısı gerçekten problemli ve cezalar vardı. Bu konuda özellikle Sayın Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık’a, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Orada zorluklar vardı ve insanların ödeyemeyecekleri cezalar vardı. 200 bin TL’nin üzerinde bir işletmeye ceza geliyordu. Hep beraber oturduk, karar verdik. İzlenebilirliğini kaldırdık ve bu cezalar artık 18 bin TL değil, 3 bin TL’ye düşürülmüş oldu. Bu da kayısı için bakanlığımızın önemli bir hamlesiydi” dedi.