Bakan Kurtulmuş’tan destek sözü

Harput’un UNESCO Dünya Miras listesine girmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Televizyonumuz Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık da bir araya geldiği Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’a Harput’un UNESCO Dünya Miras Listesine girmesi konusunu aktardı. Bakan Kurtulmuş ise “Elazığ için bakanlık olarak gerekli desteği vereceğiz” dedi.

Bakan Kurtulmuş’tan destek sözü

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı ile Elazığ Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve Kültür Bakanlığı tarafından yürütülen Harput’un UNESCO dünya mirası geçici listesine alınması konusunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Harput'un Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın dünya mirası geçici listesine alınması için çalışma yürüten Kültür Bakanlığı, nisan ayının sonunda geçici listeye önereceği kültür miraslarını açıklayacak ve aralarında Elazığ’ın dosyasının da bulunduğu dokümanları Fransa’nın başkenti Paris'te merkezi bulunan UNESCO'ya gönderecek.

BAKAN KURTULMUŞ'TAN ELAZIĞ'A DESTEK SÖZÜ

Konuyla ilgili en yetkili ağızlardan biri olan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’tan Elazığ’a destek sözü geldi. TRT Haber’de yayınlanan Anadolu Soruyor programının bu haftaki konuğu Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş oldu. Bakan Kurtulmuş canlı yayın sonrası Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık ile birlikte bir süre Elazığ’la ilgili sohbet etti.

Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık, Bakan Numan Kurtulmuş’a Harput’un UNESCO listesine girmek için çalışmalar yürütüldüğünü söyleyerek bu konuda Bakan Kurtulmuş’tan destek istedi.

"GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise Elazığ’ın kendileri için özel ve önemli bir şehir olduğunu söyleyerek, “Elazığ’ı çok seviyoruz. Bizim için oldukça önemli bir şehir. Harput için yapılan çalışmalardan da haberim oldu. Bu konuda bakanlık olarak üzerimize bir şey düşerse gereken desteği vereceğiz. Harput’un UNESCO listesine girmesi için gereken desteği vereceğiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137