TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bütçe görüşmelerinde Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan çalışmalarla ilgili konuşma yaptı.

KURUM: ELAZIĞ’DA TARİHİMİZİN EN BÜYÜK VE EN HIZLI DEPREM DÖNÜŞÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Bakan Kurum konuşmasında; “Bugün Elazığ’da tarihimizin en büyük ve en hızlı deprem dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Elazığ ve Malatya’da sosyal donatılarıyla birlikte 26 bin 123 konut üretiyoruz. Elazığ’da yaptığımız 19 bin 668 konutumuzun inşaatları devam ediyor. Depremden en çok etkilenen Sürsürü ve Bızmişen Mahallelerine yaptığımız 960 konutu 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirdik” dedi.

KURUM: 2021 YILININ İLK YARISINDA BÜTÜN YUVALARIMIZI ELAZIĞLI, KARDEŞLERİMİZE TESLİM EDECEĞİZ

Bakan Kurum tüm deprem konutlarının ne zaman teslim edileceğini açıkladı. Kurum 2021 yılının ilk yarısında bütün deprem konutlarının teslim edeceklerini belirterek “Yıl sonuna kadar yaklaşık 8 bin konutun teslimini yapacak 2021 yılının ilk yarısında da bütün yuvalarımızı Elazığlı, Malatyalı kardeşlerimize teslim edeceğiz. Malatya’da da 6 bin 81 konutun inşaatlarına süratle devam ediyoruz. Elazığ ve Malatya’da toplamda 4 bin 665 köy evi ve bin 382 ahır inşaatı gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı”