Bir dizi ziyaret ve toplu açılış töreni için Aksaray’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum özel bir tesiste basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Kurum, Elazığ depremine de değinerek deprem sonrasında 37 bağımsız bölümü Elazığ ve Malatya’ya 2 yıllık süreçte kazandırdıklarını söyledi.

KURUM: MİLLETİMİZ İÇİN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bakan Kurum açıklamasında, “Evet, bir yerde eser üretenler, hizmet getirenler, mega projelere imza atanlar, diğer yerde sosyal medya belediyeciliği yapanlar, milleti tehdit edenler, eser diye musluk açanlar var. Bir tarafta Türkiye’yi baştan aşağı imar, ihya ve inşa edenler; bir tarafta Türkiye’nin tarihinde daima yıkımla, yasakla, yoksullukla anılanlar, bir tarafta, 85 milyonu yasa boğan her afette milletinin yanında duranlar, kara günde milletiyle dertlenenler, İzmir’e, Giresun’a, Kastamonu’ya, Elazığ’a, Malatya’ya yaraları sarmak, acıları dindirmek için koşanlar; diğer yanda millet namına tek bir hayırlı işin altında imzası olmayanlar, milletin derdi varken tatil beldelerinde boy gösterenler. Bir tarafta Türkiye’yi bölgesel güç, küresel aktör, barışın mimarı kılanlar; diğer tarafta Türkiye’yi sınırlarına mahkum edenler, suya sabuna dokunmayanlar, tarihine, geçmişine yüz çevirenler. Biz Cumhur İttifakı olarak 2023’te zafer kazanıp milletimiz için Türkiye için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KURUM: ELAZIĞ VE MALATYA’DA 2 YIL İÇERİSİNDE TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ BİR DÖNÜŞÜMÜ YAPMIŞ OLDUK

Bakan Murat Kurum, “Elazığ’da ve Malatya’da çok önemli bir iş yaptık. 37 bin bağımsız bölümü 2 şehrimizde 2 yıllık süreçte kazandırdık ve tarihinde görülmemiş bir dönüşümü yapmış olduk” dedi.