Çevre ve Şehircik Bakanı Murat Kurum, şehirden ayrılmadan önce Elazığ’daki temaslarıyla ilgili medya grubumuza önemli açıklamalarda bulundu.

KURUM: YAPILMASI GEREKEN İŞLERİ YERİNDE BİR BİR GÖRDÜK, TESPİT ETTİK

Kanal Fırat Televizyonuna açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Elazığlı kardeşlerimize, vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi ağırladılar. Misafir ettiler. O güler yüzlerinden dolayı, misafirperverliklerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz de dünden itibaren Elazığ’ımız için, Elazığ’ımızın geleceği için yapılması gereken işleri yerinde bir bir gördük, tespit ettik” dedi.

KURUM: BELİRLİ KARARLAR ALDIK

Bakan Kurum, “Millet Bahçesi’nden atık su arıtma tesisine, kentsel dönüşümden yine düzen depolama tesisine kadar şehrin, vatandaşın ihtiyacı olan ne ise bu ihtiyaçları yerinde görmek suretiyle yine yetinde çözümleri bulmak suretiyle valimizle, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle birlikte belli kararlar aldık. Bu kararlar içinde şehrin içindeki en önemli aks dediğimiz eski valiliğimizin bulunduğu alandaki kentsel dönüşüm projesi. O sokakların sağlıklaştırılması, yine orada yıkılması, kamulaştırılması gereken hem SSK binası hem yanındaki binanın yıkılarak meydanlaştırılmasını yapacağız” ifadelerini kullandı.

KURUM: 331 KONUTU VATANDAŞLARIMIZIN RIZASI İLE DÖNÜŞTÜRMÜŞ OLACAĞIZ

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum, “Kentsel dönüşüm noktasında 3 ayrı noktada belli süreçlerde kararların alınması, bir alanda toplu konut dairesi başkanlığımızca sürecin başlatılarak vatandaşlarımıza onların rızası çerçevesinde dönüşüm sürecini yürüteceğiz. Cumhuriyet ve Sürsürü Mahallelerinde de vatandaşlarımıza bırakacağız. Karşıyaka Mahallesi’nde kentsel dönüşüm süresince 331 konutu Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızca yine vatandaşlarımızın rızası ile dönüştürmüş olacağız” dedi.

KURUM: YAĞMUR SUYU İLE İLGİLİ SORUN VAR

Alt yapı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Murat Kurum, “şehir içindeki asbestli borularla alakalı büyük sorun var. Yağmur suyu ile ilgili sorun var. Bu sorunları belediye başkanımız da bize ilettiler. Yine İller Bankası Genel Müdürlüğümüz kararıyla bu projeyi de önümüzdeki yıl itibariyle başlayıp en kısa zamanda vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. Bil hassa biz ilk günkü heyecanla yeniden aynı aşkla vatandaşımıza hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katarak Elazığ’ımız için, Elazığlı kardeşlerimiz için kahramanlarımız için yapılması gereken projeleri milletvekillerimizle, belediye başkanlarımız ile birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

KURUM: ŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE OLARAK HİZMET EDECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “İpek Yolu Projesi’nin tamamlanması noktasında da kalan süreci valiliğimizle, özel idaremizle birlikte biz de İller Bankası Genel Müdürlüğümüzden bir kısmı hibe, bir kısmı kredi olmak üzere vereceğiz ve tamamlayacağız inşallah. O da bölge için, şehir için önemli bir proje olarak hizmet edecek” dedi.

BAKAN KURUM ELAZIĞ’DAN UĞURLANDI

Televizyonlarımıza önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet,  Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tügen, Kurum müdürleri tarafından havalimanından Ankara’ya uğurlandı.

HABER: SITKI TAŞEL