Elazığ’da kamuoyunun tepkisine neden olan Orduevi Katlı Kavşağı yapıldığı süreçten itibaren hep tartışma konusu olmuştu.

Yaklaşık 3 yıl önce hizmete açılan ve başta bölgede yaşayan vatandaşlar olmak üzere birçok kesimin tepkisine neden olan kavşakla ilgili zaman zaman yıkılma konusu gündeme gelmişti.

Kavşak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Elazığ ziyaretinde yeniden gündeme gelerek önemli bir karar alındı.

Bölgedeki incelemeleri esnasında kavşağın yıkılacağını söyleyen Bakan Kurum daha sonra yaptığı basın toplantısında kavşağın yıkım gerekçesini açıkladı.

“BELEDİYEMİZ ALACAĞI MECLİS KARARIYLA SÜRECİ İŞLETECEK”

Bakan Murat Kurum, “Orduevi kavşağındaki çalışma hem Mustafapaşa hem de Rüstempaşa Mahallelerinin birleştiği alanda bir çalışma gerçekleştiriyoruz. O alanda yerinde bir kentsel dönüşüm projesi yapıyoruz. Bundan öncede tabiki Belediye Başkanlarımız sağolsunlar şehrimiz için yapılması gereken köprü olsun, alt yapı olsun her türlü hizmeti yaptılar. Ancak bugün o bölgede geniş kapsamlı kentsel dönüşüm çalışması yaptığımız için artık binaları yoldan çekebilecek, yerleşimini bir bütün olarak yapabilecek durumdayız. Bu çerçevede de teknik ekiplerin çalışması neticesinde orada üst köprüye ihtiyaç olmadığı görülmüş oldu. Belediyemizin alacağı meclis kararıyla süreci işletecek. Biz yeni yapılacak yerleşim alanlarında da ilave yollar açıyoruz. İlave yol olmadığı için öyle bir köprü ihtiyaçtı yapıldı. Ama bugünkü süreçte ihtiyaç olmadığı görülüyor. En azından üst köprünün. Buna ilişkin süreci de belediyemiz eliyle yürütmüş olacağız” dedi.