Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi ve Türkmen Bakanı Aydın Maruf, medya grubumuzu ziyaret ederek Televizyonlarımız Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’la uzun bir süre sohbet etti.

Elazığ’ın misafirperverliği ile bilinen bir şehir olduğunu belirten Bakan Maruf “Türkiye Cumhuriyeti bizim ana vatanımızdır” dedi.

Bakan Maruf, “Üçüncü kez Elazığ’ı ziyaret ediyoruz. Gerçekten güzel bir şehir. Misafirperverliği ile bilinen tanınan bir şehir. Burada biz yabancı değiliz. Burası bizim memleketimiz. Türkiye Cumhuriyeti bizim ana vatanımızdır” dedi.

“Irak’ta Türkmenlerin önemli bir faktör olduğunda değinen Bakan Maruf, önümüzdeki süreçte yeni bir Irak hükümeti kurulacağını ve bu hükümette Türkmenlere de yer verilmesi gerektiğini belirtti.

MARUF: TÜRKMENLER ÖNEMLİ BİR TOPLUMDUR

Bakan Maruf, “Irak’ta Türkmenler önemli bir toplumdur. Biz bunu her zaman diyoruz. Türkmenler barış diyalog yolları ile haklarına sahip çıkıyorlar. Önemli bir faktördür. Her zaman Irak’ta istikrardan yana barıştan yana olmuştur. Bizim temennimiz önümüzdeki yeni Irak hükümeti kurulacaktır. Bu hükümette Türkmenlere de yer vermesi gerekir, Türkmenler Irak anayasasına göre üçüncü ana unsurdur. Önemli bir toplumdur. Irak’ta Cumhurbaşkanlığın da başbakanlığın da bakanlar kurulunda gibi görevleri Türkmenlere verilmesi önemlidir” dedi.

Maruf, Türkiye’nin Irak’taki Türkmenleri geçmişten bugüne kadar hiçbir zaman yalnız bırakmadığını kaydetti.

Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel Programına da konuk olan Türkmen Bakanı Aydın Maruf gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.