Bakan Maruf’tan Medya Grubumuza Ziyaret

Bir dizi programlar için Elazığ’a gelen Irak Türkmen Cephesi MYK Üyesi Bölge Devlet Bakanı Aydın Maruf medya grubumuza özel açıklamalarda bulundu. “Türkiye bizim anavatanımız” diyen Bakan Maruf, “bugün Irak’ta Türkmenler ayakta duruyorsa bu Türkiye Cumhuriyeti sayesindedir” dedi.

Bakan Maruf’tan Medya Grubumuza Ziyaret

Irak Türkmen Cephesi MYK Üyesi Bölge Devlet Bakanı Aydın Maruf medya grubumuzu ziyaret etti.

Birimleri tek tek gezen Bakan Maruf, Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerlisoy ve beraberindeki yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Stüdyoları gezen Bakan Maruf, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’tan Türkmen gecesi düzenlenmesi talebinde bulundu.

MARUF: KANAL FIRAT TELEVİZYONU ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE DİZAYN EDİLMİŞ

Medya grubumuzdan övgü ile bahseden Bakan Maruf, “Herşeyden önce Kanal Fırat Televizyonuna başarılar diliyoruz. Gerçekten bugün biz Elazığ’da güzel ziyaretlerde bulunduk. Sağ olsun bizim değerli kardeşimiz doktor Ali bey, arkadaşlar, Türk Ocakları bizi güzel bir şekilde karşıladı. Ayrıca akşam Kanal Fırat Televizyonunu, Elazığ’ın televizyonunu ziyaret ettik. Gerçekten çok güzel, muhteşem bir görüntü var. Bizi çok güzel karşıladılar. Televizyon programına katıldık. Irak Türkmenleri ile ilgili. Kanal Fırat Televizyonu çok güzel bir şekilde dizayn edilmiş. Stüdyolar olsun, radyoları olsun, internet sitesi olsun harika bir şekilde. Biz Irak Türkmen Cephesi adına Kanal Fırat Televizyonuna, radyolarına başarılar diliyoruz. Burada çalışanlar gerçekten hepsi güzel insanlar. Büyük hizmet veriyorlar. Enformasyona, basına büyük bir katkı sağlıyorlar. Ayrıca da hiçbir zaman da bizi unutmamışlar. Türkiye bizim için anavatandır. Bizim anavatanımızdır. Her zaman Türkiye bize sahip çıkmıştır. Bizi hiçbir zaman o bölgede yalnız bırakmadı. Bugüne kadar her türlü desteği veriyor. İster bu destek insani yardım olsun, Türk Kızılayı olsun, AFAD yoluyla olsun, en önemlisi bizim siyasi varlığımıza destek veriyor. Bugün eğer Irak’ta Türkmenler varlık mücadelesi, siyasi mücadelesi ayakta durmuşsa bu Türkiye Cumhuriyeti’nin sayesindedir. Biz Irak Türkmenleri adına Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere bütün Türk halkına, Türk milletine başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

MARUF: ELAZIĞ BİZİM CAN DOSTUMUZ

Elazığ’a tekrar geleceğini belirten Bakan Maruf “Biz Elazığ’ı çok sevdik. Zaten önceden de bu her zaman bizim Irak’ta, Türkmenler içerisinde Elazığ’dan bahsedilirdi. Kerkük, Musul’a, Erbil’e yakın bir kültürü var. İnsan olarak yakınlık var. Biz de sağ olsun doktor Ali Bey ile burayı ziyaret ettik. Bize büyük bir destek sağladı bu manevi bir destektir. Kendisine de başarılar diliyoruz. Elazığ Bizim artık can dostumuz” dedi.

ŞEKERLİSOY: BİZİ ŞEREFLENDİRMESİNDEN DOLAYI KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerlisoy ise, “Büyük dostum, kardeşim, abim aynı zamanda Türkmenlerin mücadelesinin yılmaz bekçisi, savunucusu, kahraman insan, korkusuz insan. Kendisi de Irak’ta olmasına rağmen sürekli Türk Bayrağı yanında konuşmalarını yapan, Irak meclisinde ve bulunduğu bütün ortamda Türkiye’nin terörle mücadelesini, gerek yurt içi, gerekse yurt dışı terörle mücadelesini korkusuzca savunan, bunun haklı nedenlerle yapıldığını söyleyen, bu nedenle yüzlerce, binlerce kez ölüm tehdidi almasına rağmen bu mücadelesinen millim geri adım atmayan, atmadığı içinde kendisine hayran olduğum dostumuzun bizi şereflendirmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137