Bakan Murat Kurum, Merak Edilen Soruları Tek Tek Cevaplandırdı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal 23 ve Kanal Fırat Televizyonları ve www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi ortak canlı yayınında Elazığ’da yapılan çalışmaları anlattı. Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak ve Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın sorularını cevaplandıran Bakan Murat Kurum, 24 Ocak’tan buyana şehirde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Bakan Murat Kurum, Merak Edilen Soruları Tek Tek Cevaplandırdı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal 23 ve Kanal Fırat ortak canlı yayınında Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak ve Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın sorularını cevaplandırdı.

24 Ocak tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan çalışmaları anlatan Bakan Murat Kurum, çalışmalardaki son durumla ilgili Elazığlıları bilgilendirdi.

Bakan Murat Kurum’un konuşmalarının satır başları:

Elazığ bizim için hayatımızda farklı bir yere sahip. Belki Türkiye’nin bir çok yerinden Elazığ’a yetişemeyen kardeşlerimiz oldu. Ama biz Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla deprem olur olmaz 1 saat sonrasında Elazığ’daydık ve Elazığlı kardeşlerimizle 1 ay ben kesintisiz burada kaldım. Sokak sokak derler ya; gezilmedik, dokunulmadık, görülmedik hiçbir yerini bırakmamaya çalıştık. Her vatandaşımıza gittik. Her vatandaşımızın yarasını sarmak için onlarla beraber yaşadık. 41 canımızı kaybettik 4’ü Malatya’da olmak üzere. Ben vefat eden kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Elazığ’ımıza, Malatya’mıza geçmiş olsun diyorum.

BUGÜN AKSARAY’DA BİR AİLEMİZE İFTARDA MİSAFİR OLDUK

Bizim için Elazığ çok özel bir yere sahip. Onlara sözler verdik Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde. O sözleri tutmaya gayret ediyoruz. O gün hüznü beraber yaşamıştık. Bugün Aksaray’da bir ailemize iftarda misafir olduk. Onlarla beraberdik. Konutlarında oturuyorlar. Çok mutluydular. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ettiler konutlarında oturdukları için. Bugün onları görüyoruz ya. Mutlu olduklarını. O gün acılarını beraber yaşadık. Şimdi mutluluklarını yaşıyoruz. Bitene kadar ben buradan ayrılmayacağım. Okuluyla, camisiyle fırınıyla Elazığ’ımızın neye ihtiyacı varsa yapmaya yardım edeceğiz. Onların ihtiyaçlarını karşılayacağız.

“8 BİN KONUTUMUZU VATANDAŞLARIMIZA TESLİM ETMİŞTİK”

Depremin yıl dönümünde Sayın Cumhurbaşkanımız teşrif ettiler ve 8 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim etmiştik. O günde biz çok mutlu olduk. Çünkü depremin üzerinden 1 yıl geçtikten sonra 8 bin konutu kısa sürede tamamlamak, toplamda 27 bin konutluk ki bedeli 7 milyar liraya yakın kaynak aktardık ve 1 yıl içinde etap etap teslim edeceğimizi ifade ettik. Pandemi süreci, salgın… Çok zor bir süreç vardı ama bu sürece rağmen hiçbir zaman durmadık. Buradan hiç ayrılmadık ayrılmayacağız da. Sayın Cumhurbaşkanımız teyzemiz dua etti. Çok mutlu olduk. Bu çok güzel bir şey.

“BİZİM AMACIMIZ ESER ÜRETMEK”

Güzel bir şey yok mu? dediğimizde bunlar çok güzel. Allah razı olsun, devletimiz sağ olsun, Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Bizim amacımız eser üretmek. Eser siyaseti yapmak. Biz hiçbir zaman sokakta çok konuşmadık, boş konuşmadık. Her vatandaşımıza dokunduk.

“NEYE İHTİYAÇ VARSA NOT ALIYORUZ”

Bugün akşamda Sedat Bey’in evine gittiğimizde çocuklar… Bütün mahalle oradaydı. Mahallelimiz, muhtarımız. Onları gördük, dinledik. Sadece konut değil. Burada ne probleme varsa hepsini çözmeye çalışıyoruz. Teşkilatımız bütün mahallelerde dolaşıyorlar. Neye ihtiyaçları varsa not alıyoruz. Sadece deprem değil. İşleriyle ilgili, istihdamla ilgili adaletli bir şekilde onlara yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Elazığlılar her zaman devletin yanında oldular. Çok önemli bir duruş gösterdiler. Allah onlardan razı olsun. Biz de devlet olarak üstümüze düşeni yaptık.

“7 BİN 500 PERSONELLE HEMEN ÇALIŞMAYA BAŞLADIK”

Bu deprem hikayelerini dinledik, gördük, şahit olduk, yaşadık. Abbas abimizin, Turgut kardeşimizin, Ayşe ablamızın. Yani binlerce kardeşimizi acılarına hep birlikte şahit olduk. Biz bir taraftan bu acıları paylaşırken bir taraftan da çalışmamız gerektiğini düşündük. 7 bin 500 personelle hemen çalışmaya başladık.

“OSMAN ERBAŞ PAŞAMI ALLAH RAHMET EYLESİN”

Hep birlikte burada vatandaşımızın yaralarını sarmak için çaba sarf ettik. Askerlerimiz buradaydı. Jandarmamız, emniyet güçlerimiz... Kimse bu benim işim değil demedi. Herkes taşın altına elini koydu. Osman Erbaş paşamı Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun hakikatten burada tüm askerlerimizle birlikte depremzedelerimizle birlikte çok önemli hizmetleri oldu.

“100 BİN VATANDAŞIMIZI İLGİLENDİREN BİR PROJE”

84 bin binada hasar tespit çalışması yaptık. 1 ay gibi bir zamanda bu çalışmanın tamamını bitirdik. 4 bin 500 konutu yıktık. Bir taraftan enkaz kaldırma çalışması yapılırken bir taraftan da sabah akşam koordinasyon çalışması yaptık. Muhtarlarımızın hepsini tanıyoruz. Hepsini dinledik. Bir taraftan onlar için ne yapmaya çalışırızı düşünürken bir taraftan da hasar çalışmalarımızı haritamıza işledik. Konutları ayrı ayrı tüm mahallelerimizde nerede ağır hasar yoğunlaşmışsa projelendirdik. Toplamda Elazığ’da 23 bin bağımsız konutu; köy konutlarımızla birlikte ilçelerimizde, mahallelerimizde ihalelerini de şeffaf bir şekilde yarıştırarak en kaliteli müteahhitleri getirdik. Salgın sürecinde yaptık hepsini. Hamt olsun. 23 bin konutu 100 bin vatandaşımızı, Elazığlı kardeşimizi ilgilendiren bir projedir bu. Kentsel dönüşüm projesi başlattık. Dünyaya örnek olacak bir projedir bu.

“BU DEPREM SON OLMAYACAK”

Çok önemli bir şeyi Elazığ’ımıza kazandırmış olacağız, Türkiye’ye göstermiş olacağız. Türkiye’miz deprem bölgesi. Bu deprem son olmayacak ama biz depreme hazır hale şehirlerimizi getirmek zorundayız. Biz projeyi bitirdiğimizde Elazığ örnek bir şehir olacak istihdamıyla…

“ELAZIĞ DAHA İYİ OLACAK”

Bu proje bitince çok daha büyük bir deprem bile olsa Elazığ daha iyi olacak. Sosyal konutlarıyla yaşanabilir 2023’ün güçlü Elazığ’ının adımlarını atıyoruz. Bunu Elazığlı kardeşlerimiz görecekler, şahit olacaklar. Bittiğinde Mustafapaşa’da yürüdüğünde orada esnafımız komşularıyla yaşadığında sosyal alanlarda hayatını idam ettiği zaman asıl o zaman göreceğiz bir. Şehirde proje bittiğinde Elazığ’ımız daha iyi bir hale gelecek.

“3 MAYIS’TA BİN KONUT ÇATALÇEŞME’DE TESLİM EDİLECEK”

8 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim etmek üzere kuralarını çekmeye başladık. 3 Mayıs’ta bin konutu Çatalçeşme’den başlamak üzere teslim edeceğiz. Şu an biten konut sayımız 11 bin. Köyleriyle, mahalleleriyle biten. Konutların tamamını biz yıl sonuna bitirmeyi planlıyoruz. Bütü ihalelerimiz yapıldı. Sezonda müsait. Bir tecrübede kazanıldı. Yıl sonuna biz bir kış daha gelmeden vatandaşlarımızın bir çoğunu konutlarına yerleştiriyor olacağız. Yıl sonuna kadar bitecek inşallah.

“DAĞITIM SÜRECİNİ ADELETİ BİR ŞEKİLDE YAPMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ”

İskan konusuna gelince burada belediyemizle görüştük. Ada bazında iskan sürecini başlatacağız. Genel alt yapılarınında tamamının ihalesini yaptık. Biz ada bazında iskanlarını alacağız İl Müdürümüzle belediye başkanımzıla bu konuyu görüştük. İnşallah vatandaşlarımızı elektrik su ücretyinin daha ucuz bedellerle olduğu bir fiyata kavuşturacağız.Konut sürecini, dağıtım sürecini adeleti bir şkilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Bölgesine en yakın yerden konut vermeye çalışıyoruz.

AFAD’dan hak sahibi vatandaşlarımız var. Hem de kentsel dönüşüm kapsamında riskli teslim ettiğimiz binalar var. İkisini beraber yürütüyoruz. Etap etap kuraları çekeceğiz. En yakın yer nereyse, en yakın katında en yakın şerefiyesinde onlara yer veremeye çalışacağız.

“KARŞIYAKA’DAKİ KONUTLARIN KURAYA DAHİL EDİLMEMESİ GEREKİYORDU”

Karşıyaka’daki konutları da dahil etmişler. Edilmemesi gereken bir süreçti. Valiliğimiz devreye girerek talep edenlere oradan vereceklerdi. Şu an oradan talep etmeyenleri de kabul etmeyenler kuraya verilecek.

“BODRUM KATLARA ÇIKANLAR TALEP ETMELERİ HALİNDE REVİZYON YAPILACAK”

Bodrum katları kabul etmeyenler var. Biz bodrum katlara isabet eden vatandaşlarımıza talep etmeleri halinde başka konutlara revizyon yapacağız. İhtiyacı olan vatandaşlarımızı da oralara yerleştireceğiz.

“KİMSEYE BİR AYRICALIK TANIMIYORUZ”

Bu kadar kısa zamanda devletimiz bize bu imkanı tanıdı. Biz burada 7.5 milyarı bulan maliyet sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 180 ay sıfır faizle alıyorlar vatandaşlarımız. Bizler AFAD’daki hak sahibi vatandaşlarımızı da hak sahibi yapacağız ve onları da en uzun vadede değerlendirmiş olacağız. Kimseye bir ayrıcalık tanımıyoruz. Haktan hakikatten ayrılmadan bu süreci tamamlayacağız.

“22 FIRIN, 13 CAMİ, 15 OKUL YAPIYORUZ”

Elazığ genelinde 22 tane fırın yapıyoruz. Hepsini yapmaya gayret gösteriyoruz. Fırınların 29’a çıkarılması talebi var. Bunu da arkadaşlarımız dikkate alıyorlar. 13 tane camimiz var. 12 tane okulumuzun ihalesi yapıldı. 3 tane daha okulumuzun yapılması talebi var. Toplamda 15 tane okulumuzun daha ihalesini yapacağız. Bölgedeki okul ihtiyacına göre okul yapmaya gayret ediyoruz. Bir okul, iki okul eksikmiş onları da yaparız.

“MUSTAFAPAŞA MAHALLESİ, RÜSTEMPAŞA MAHALLESİ EN KIYMETLİ MAHALLE OLACAKTIR”

Kullanılan malzemelerin hepsi birinci sınıftır. Bir vatandaşımıza ziyarete gittik. Bir vatandaşımız dedi ki ben dubleks evde oturuyorum burada kullanılan malzeme benim vimde yok dedi. İnsanımız orada oturduğu zaman görecek. Mustafapaşa Mahallesi, Rüstempaşa Mahallesi en kıymetli mahalle olacaktır. Türkiye’de elle gösterilecek bir mahalle olacaktır. Daireleri geniş. Balkonları geniş. Ferah. Koridorlarında bir sorun yok, problem yok. Yanlış algılar üstünden gitmeye gerek yok. Bir taraftan konutlarını yenilemiş olacaklar, bir taraftan yatırım yapmış olacaklar. Taksitlerini dahil rahat ödeyecekleri bir imkana kavuşacaklar.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR SOSYAL YAPI HAMLESİ YAPILMAKTADIR”

Güneş sitesi şehrin içinde tamamladığımız bir projemiz. Buda tamamlandı teslim edilecek. Aksaray Mahallesi bugün gittik çok güzel. Eski Aksaray’ı da biliyorum. Yeni Aksaray’da kardeşlerimiz oturacaklar. Yazıkonak Mahallesi… Burada Sayın Cumhurbaşkanımzla birlikte de gittik. Burası örnek proje. Çatalçeşme Mahallesi’nde 2 bin 900 konutluk proje üretiyoruz. Şehir hastanesine yakın. Her alanında şehrin gelişmesine ilişkin bir mastır plan hazırladık. Bu bir yerel yönetimin yapacağı bir iş de değil. Çok önemli bir sosyal yapı hamlesi yapılmaktadır. Burada 5 etap projesi yürüyor. Akçakiraz’da 111 konutumuzu yaptık. Çok güzel yeşil alanlarıyla örnek bir proje oldu. Vatandaşlarımız burada huzurlu bir şekilde oturuyor diye biliyorum. Bizmişen’de 780 konutumuz.

“HİCRET MAHALLESİ’NDE DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ”

Artık ihalesi yapılmamış hiçbir konutumuz kalmadı. Hemen hemen bitme aşamasında. Rengiyle, ahengiyle, uyumuyla örnek bir proje olacak. Zafran’da aynı şekilde burası yıl sonuna kadar bitmiş olacak. Yemişlik de 7 bin 600 konutu üretiyoruz. Yemişlik, Bizmişen iç içe şehrin Güney batısında önemli bir uydu kent merkez olacaktır. Etaplar halinde konutlarımı devam ediyor. Hicret Mahallesi’nde muhtarımızla birlikte hem afetzede vatandaşlarımız için hem de orada dönüşüm yapacağız. Hicret mahallesinde de dönüşümü gerçekleştireceğiz.

İLÇELERDEKİ ÇALIŞMALAR

24 Ocak depremimizin merkezi Sivrice’ydi. Sivrice’ye de biz çok gittik.  Vatandaşlarımızın durumlarını görmek için Sivrice’mize gideceğiz O eski Sivrice’yi tarım şehri haline getirecek, tüm Elazığ’ın, Malatya’nın, bütün bölgenin geleceği, gezeceği çok örnek bir proje oluyor. Zemin artı 2 katı geçmeyen o özlediğimiz köy yaşantısının gerçekleşeceği bir proje aline geldi. Baskilimizde projemiz bitti. Yapılıyor. Çok kısa zamanda bitecek. Baskil’imizde de konutlarımız bitme aşamasına geldi.

Palu tavayı hep yedik. Palulu milletvekilimiz var. O hiç sesini çıkarmaz koşar eder, kendisi için bir şey istemez. Memleketi için bir şey istemez. Palu’da da konutlarımız son safhaya geldi. Tamamlayacağız. Kovancılarımızda binalarımız bitme aşamasına geldi. Orayı da yıl sonuna kadar toparlayacağız. Karakoçan’ımızda kaba inşaatları bitti. Artık ince işlerini yapacağız.

2+1 KONUTLARIN FAZLA OLMASI

Bugün bizim gittiğimiz evde de 3 tane kardeşimiz vardı. 3 çocuğu olan bir ailemiz gittik, orada iftar yaptık. Bizi misafir etiler. Bayağı da bizi kalabalıktık. Pandemi sürecine de riayet ettik. Yani biz huzurlu bir şekilde onların misafiri olduk. Onları da dinledik. Allah devletimizden razı olsun diyorlar. Biz 2+1 de yaptık 3+1 de yaptık. Herkese eşit mesafede davrandık. İsterdik ki daha büyük konutlar yapalım. Elazığlılarımız her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Bu konutlar afet konutu olduğu için geçmişteki konutun daha iyisi olan konutlardır. Herkesin kendi arsası da duruyor. Eski yerini de yapabilir. 2+1 alan ona göre para ödüyor, 3+1 alan ona göre para ödüyor. Bir teyzemize 3+1 çıkmış ama tek teyzemiz.

Biz genelin mutlu olduğunu düşünüyoruz. Mutlu etmeye çalışıyoruz. Son çıkanları da 3+1 olarak ihalelerini yaptık. Son artçı depremler ve sonrasında deprem yaşadık. O depremler sonrasında toplamda 22 bin 900 konut oluştu. Toplamda 2 bin 200 konutumuzun ihalesini gerçekleştirdik. İhalelerini yapıyoruz. Artık 2+1 olana 2+1, 3+1 olana 3+1 olacak.

SOSYAL KONUTLARDAKİ SON DURUM NE?

Sosyal konutlar ile ilgili bin 500 tane sosyal konutumuz var. Sosyal konutların 3+1 ihalesi yapıldı 3+1’lerin de ihalesi gerçekleştirildi. Onlara da söz verdiğimiz şekilde tamamlama gayreti içerisindeyiz. Tabi önceliği afetzede vatandaşlarımıza verdik ki evleri yok onların. İlk etapta onları yerleştirdik. Kuralarımızı inşallah çekeceğiz.

UMUT ELAZIĞ PROJESİ

Arsalarda kentsel dönüşüm adı altında başka bir proje üretiyoruz. Arsa tahsisini aldığımız ve yerelde vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda kullanmak üzere olan araziler var. Şehrin içerisinde cazibe alanları olacak. Diğer taraftan kentsel dönüşümde vatandaşlarımızın isteklerini gidereceğiz. 2023 yılında Elazığ çok örnek bir şehir olacaktır. Elaızğlı’larımız her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Güçlü Elazığ’ı hep beraber inşa edeceğiz.

“BİZ BÜTÜN KONUTLARDA NE YAPTIYSAK KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DE AYNISINI YAPACAĞIZ”

Hasar tespitinden tutun teslime kadar çok şeffaf bir süreç yönetiyoruz. Elazığlı firmalar var. Sorun nasıl almışlar. Nasıl yarışmışlar. Hatta öyle tezbirat yapan kim varsa gelsinler buyursunlar bu ileri yapabileceklerin inanılan firmaları da davet edelim. Uzaktan konuşması kolay. Bunlara vatandaşımız itibar etmesin. En ucuz maliyetle ki bu maliyetlerin yüzde 50’sini vatandaşımıza süspanse ederek yansıtıyoruz. Okulun, camisini katmıyoruz. Böyle bir durum söz konusu değil. Kentsel dönüşüm alanında da vatandaşlarımızın birçoğuna fiyatları açıkladık. O fiyatlara, o vadelere yakın çalışmamız olacak. Biz bütün konutlarda ne yaptıysak kentsel dönüşümde de aynısını yapacağız.

“ORTA HASARLI BİNALARIMIZDA GEREKENİ YAPACAĞIZ”

Biz bütün şehirde hasar tespit çalışmalarını yaptık. Askıya çıktık. İtiraz doğrultusunda da daha da detaylı bir tespitle incelemelerimizi yaptık. Bu doğrultuda da arkadaşlarımız incelemelerini yaptılar. Ortadan ağıra geçen, ağırdan ortaya geçen binalarımızın olması doğaldır. Orta hasarlı binalarımıza da sürece de belediyemiz nezdinde gerekeni yapacağız. İlk zamanlarda benim binamda çizik dahi yok diyenler vardı. Gittik tespit yaptık. Kötü durumda olanlar vardı. Vatandaşlarımız yeniden müracaatta bulunsunlar varsa bir yanlışlık düzeltiriz.

KÖY EVLERİ

Köyde şöyle bir sorun var. Buradan vatandaşlarımıza da muhtarlarımıza da seslenmek istiyorum. Bize yer gösterdikten sonra zaten çelik konseksion. Burada yer teslimi noktasında gerek vatandaşımızdan gerekse arsadan kaynaklı problemlerden dolayı yapılamıyor. Yapılan yerlerde problemler oldu. Bu süreçte hem AFAD’ımıza, hem Çevre Şehiriclik İl Müdürlüğümü çalışmalarını yapıyor. Yer tespiti noktasında vatandaşlarımız muhtarlarımızla iletişime geçip bize yer tahsisi yaparlarsa bir isteklerini karşılarız.

“HARPUT’A GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Harput tabi korunan bir alanımız. Hem arkeolojik hem de doğası olan alanımız. Bölgeyi korumak gerekli. Bugünkü tarihi değerleri, kültürel değerleri korumak zorundayız. Çalışma yapıyoruz. Harput’un içinde daha fazla yapılaşmaya müsaade etmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Bir alan tespiti halinde Harput’a da gerekli desteği vereceğiz.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2021, 22:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Şükrü
Şükrü - 3 yıl Önce

Arif çakmak basın mensuplarına konut yapılacak mı ve kanal İstanbul ne zaman yapılacak soruları ile hatırlanacak

Bekir Deveci
Bekir Deveci @Şükrü - 3 yıl Önce

Bir elazığlı olarak programı izledim. Haksızlık yapmayın. genel sorunların hepsi soruldu ama bakan bey biraz net cevaplar veremedi

melik
melik @Şükrü - 3 yıl Önce

sizin gibi basın mensubu olmaz olsun. satılmış demiyeyimde yalaka. r paşa ve m paşa daki binalar süpermişşşşşşşş hadi ordan .acaba NAFİZ KOCA proğramda olsaydı farklı olurmuyduuuuuuuu

İşler güçler
İşler güçler - 3 yıl Önce

Basın mensuplarına ev verilecekmi? Bu mu yani,bi Elazığ’ın karşısında sorulacak sorumu. Ayrıca köylü 2kat ahır talep ediyor dediniz ve soruya tam cevap almadınız. Sn bakan yer seçimi diyip geçti. Neden düzeltme yapmadınız zeki bey? Habercilik anlayışınız bu mu?

Elazığlı
Elazığlı - 3 yıl Önce

Sayın yetkiler lütfen bu konuya açıklık getirebilir mi: sokağa çıkma yasağı varken 3 Mayısta konutları nasıl teslim alacağız. Saygılarımla..

Serdar
Serdar - 3 yıl Önce

Hane halkı Nüfusu 5 ve üstü olup,kurada Bodrum 2+1 çıkanlar ne zaman müracaat edecek bir tarih varmı? Malum genel yasak var.Birde hiç sorulmadı,şehrin kadim mahallelerinde binlerce ev yıkıldı ve metruk halde hiçbir inşaat faaliyeti yok,ayrıca yapılan imar revizyonu da mahkemelik ve kesin iptal olacak.Yani ada bazında ,blok nizama geçilecek ve kat yüksekliği de 15 kata kadar çıkacak.Hal böyle iken şehir merkezindeki bu yıkılmış moloz artığı kaplı arsalar düzensiz bir şekilde otopark gibi kullanılıyor,buraların akıbeti ne olacak, sorulmadığı için bilgi de verilemedi.Îşten bihaber olanlar soru sorarsa üste böyle sorunlar akim kalır.Yazik oldu.

Yapılan adaletsizlikler nw güzelde aklatılıyor.
Yapılan adaletsizlikler nw güzelde aklatılıyor. - 3 yıl Önce

Afad kura çekimleri ve yaşananlar içinde bir çok adaletsizlik var iken bunları düzeltmediğiniz müddetçe Allah indinde sorumlu sizsiniz. Tek kişinin mağduriyeti dahi yeter...yazık...

hüseyin
hüseyin @Yapılan adaletsizlikler nw güzelde aklatılıyor. - 3 yıl Önce

r paşa ve m paşada hem arsalar gitti hemde dairelerin çoğu 2+1 hemde hemde ödemesi fazla ve süresi kısa........(cumhurbaşkanlığı kararnemesi ile riskli alanlarda) inşAllah cumhurbaşkanı geri ödemesinin süresini uzatır ve ödenmesi gereken miktarda ya tamamını yada %70 ini almaz

Şeyhmus
Şeyhmus - 3 yıl Önce

Sayın bakan beye Abdullah paşa mahallesinde Elazığ belediyesinin öncülüğünde yıkılıp yeniden yapılacak olan bin'den fazla ev ne olacak diye neden sormuyorsunuz. Bugün itibariyle 15 ay geçti ortada halen hiç bişey yok. Sadece 15 ayda 2 sefer ihaleye çıktı,ilk ihalede hiç bir firma katılmadı, 2.ihalede bir firma katıldı, verdiği teklif daire başı 298 bin tl. Acaba bu sorunu neden kimse görmüyor. Abdullah paşa mahallesinde binlerce aile mağdur evlerimizin ne olacağı muamma. Belediye başkanı Şahin Şerifoğulları her seferinde Abdullah paşa mah.çok güzel olacak diyor ama yapılan hiç bişey yok. TAM 15 AY GEÇTİ

Yapılan adaletsizlikler nw güzelde aklatılıyor.
Yapılan adaletsizlikler nw güzelde aklatılıyor. - 3 yıl Önce

Afad kura çekimleri ve yaşananlar içinde bir çok adaletsizlik var iken bunları düzeltmediğiniz müddetçe Allah indinde sorumlu sizsiniz. Tek kişinin mağduriyeti dahi yeter...yazık...

Elazığ değil EL-AZİZ
Elazığ değil EL-AZİZ - 3 yıl Önce

1)İzmir depreminde esnafa yapılan yardımlar niye bize yapılmadı.
2) 2+1 ler yapılırken neden muhtar ve vatandaşlara danışılmadı.
3)R.paşa,M.paşa mah.yeşil alan neden yapılmadı
4)Orduevi kavşağı üst geçidi binaların içinde kalıyor neden yıkılmadı
5)Orta hasarlı binalar için neden bu kadar geç karar alınıyor.
6)Konteynırda kalan maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar ne olacak
7)A.paşa mah. ihaleler niye gecikti
8)Kentsel dönüşümde konut fiyatları ve geri ödeme nasıl olacak kura sistemi olacak mı
9)Elazizli firmalar ve vatandaşlar bu süreçte neden istihdam edilmedi
bu sorulardan bazıları programda sorulmadı bazılarına ise bakan tatmin edici cevaplar veremedi.


SIRADAKİ HABER

banner137