Elazığ’daki 6,8 büyüklüğündeki deprem anında Sürsürü Mahallesi’ndeki Dilek apartmanı çökmüştü. Dilek apartmanın da bulunduğu alandaki ağır hasarlı evler ekipler tarafından yıkılmış ve yeni konutlar için çalışmalara başlanmıştı.

Elazığ’da incelemelerini sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum beraberindeki Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile birlikte konutların şantiye alanlarında incelemelerde bulundu.

BAKAN KURUM, ÇEŞİTLİ TALİMATLAR VERDİ

Bakan Kurum, yapılacak olan yeni konutlarla ilgili firma yetkililerinden bilgiler aldı ve çeşitli talimatlar da verdi. Bakan Kurum bölgedeki vatandaşların taleplerini de dinledi.


 

KURUM: YIL SONUNA KADAR KONUTLARI İNŞA ETMEK İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATARAK ÇALIŞIYORUZ

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bir taraftan hasar tespit çalışmalarını süratli bir şekilde başlattık. Bir taraftan enkaz kaldırma sürecini hızlı bir şekilde yapmak ve yeni yapılacak konutların projelerini de çalışarak sürecimizi hızlı bir şekilde yönetmeye gayret gösterdik. Şuan bulunduğumuz Sürsürü Mahallesi’nde konutlarımız yeniden inşa edilecek proje çerçevesinde hafriyatlarımız alındı. Zeminde güçlendirme çalışması etap etap tamamlandı hepinizin gördüğü gibi projemiz temel atacak safhaya geldi. Eş zamanlı olarak yine diğer alanlarımız da çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve etaplar halinde ihalelerimizi gerçekleştiriyoruz. Hem Malatya ilimizde hem Elazığ ilimizde çalışmalarımızı eş zamanlı götürüyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar da vatandaşlarımıza sağlam güvenli yaşanabilir, konutları inşa etmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz” dedi.

KURUM: ELAZIĞ BUGÜNDEN ÇOK DAHA GÜZEL BİR ŞEHİR OLACAK

Bakan Kurum, tüm detayları tek tek düşündüklerini ifade ederek, “Evdeki mutfak dolabının detayına kadar, banyodaki duş teknesinin klozetin detayına kadar her türlü detayı düşünmek daha iyisini nasıl yapabiliriz. Yerel mimariye uygun, yerel değerlerin projede kullanıldığı ve bu proje çerçevesinde Fırat Üniversitesi’ndeki hocalarımızdan destek almak ve yerelde mühendislerimiz, mimarlarımız ve buradaki sanayicilerimizle tüm şehir olarak bir bütün hareket etmek süratiyle bu inşaatlarımızı gerçekleştireceğiz. Bir yıl sonra Elazığ bugünden çok daha güzel çok daha sağlam, güvenli konutları olan sosyal donatıları olan ve içinde gerçekten vatandaşlarımızın mutlu mesut yaşayacağı bir şehir haline gelecektir” ifadelerini kullandı.

KURUM: HARPUT MİMARİSİNDEN ESİNLENİYORUZ

Harput mimarisinden esinlendiklerini ifade eden Bakan Kurum, “Harput mimarisinden esinlenerek günümüz projesine yansıtacak şekilde bir çalışma yapıyoruz. Cumbaların olduğu ve bu cumbalarda ahşap desenli malzemelerin kullanıldığı yine binanın zemin katında doğal taştan kaplamaların olduğu. Bizim özümüzü kültürümüzü yansıtacağımız önemli detayları projede göstermeye gayret gösteriyoruz” dedi.

KURUM: CUMHURBAŞKANIMIZIN TEŞRİFLERİYLE TEMEL ATACAĞIZ

Bakan Murat Kurum, Cumhurbaşkanının teşrifleriyle eş zamanlı olarak temel atma çalışması yapacaklarını söyleyerek “Sayın cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle birlikte eş zamanlı olarak temel atma çalışması gerçekleştireceğiz. Sayın cumhurbaşkanımızın programı çerçevesinde hem Elazığ’da hem Malatya’da temel atmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.