Bakan Murat Kurum’un satırbaşları şöyle;

“24 Ocak’ta Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde 41 vatandaşımız hayatını yitirdi ve Elâzığ’ın etkilendiği deprem yaşadık. Hemen ardından cumhurbaşkanımızın talimatı ile hemen tüm bakanlıklarımız Elâzığ’a hareket etti. Bu süreçte sahada yapılan fiili çalışmaları yapmaya gayret gösterdik. Ağır hasarlı yıkık yapılara olan projelerimizi başlattık.

“PROJEMİZİN İNŞAATI TAMAMLANDI VE TESLİM AŞAMASINA GELDİ”

Köylerimizde tek katlı ister vatandaşımız altında ağırını isterse yanında yapmak üzere projelerimizi başlattık. İlk temelimizi 14 Şubatta attık. İlk olarak Dilek apartmanımızın orada yaptık. Projemizin inşaatı tamamlandı ve teslim aşamasına geldi. Bizmişen’deki projemizin bir kısmını tamamladık. Depremden 7 ay sonra bin konutumuzu tamamladık. Geriye kalan konutlarımızı da yeşille komşuları ile iç içe yaşayacağı, dünyaya örnek olacak çalışmaları yürütüyoruz. Baktığınızda dünyaya örnek gösterilecek aynı anda en fazla kontu projesi yapma özelliği taşıyor. Bugün gün boyunca konut yapılan yerlerde.

“EN BÜYÜK PROJE OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR”

İnşası devam eden konutları inceleyip yapılması gerekenleri yapacağız. Orada proje halinde kim varsa yürüteceğiz. Elâzığ’daki çalışmalar çok önemli. En büyük proje olma özelliği taşıyor. Söz verdiğimiz gibi 1 yıl içinde konutlarımızı etaplar halinde bitireceğiz.

“ELAZIĞ’DAKİ ALT YAPI PROJELERİNE 640 MİLYON TL TUTARI SAĞLADIK”

Biz her deprem, sel, heyelanda vatandaşlarımızla bir olma suret ile beraber gerçekleşiyoruz. Her duyguyu beraber yapıyoruz. 33 milyon lira belediyelerimize destek sağaldık. Elazığ’daki alt yapı projelerine 640 TL milyon tutarı sağladık. Elazığ belediyemizle süreci yürüteceğiz. Elâzığ’ın hem alt yapısını hem üst yapısını değiştireceğiz. Bütün işlerin tutarı yaklaşık 7 milyar lira. Hiç değişmeyen bir gerçek var. Ülkemiz deprem bölgesi. Deprem ile yaşamayı öğrenmemiz lazım.

“KONUTLARIN YIL SONUNDA 8 BİNE YAKININI BİTİRECEĞİZ”

Depremden birkaç saat sonra burada olduk. Bu süreçte herkes kar, çamur demeden çalışmalarını suratlı bir şekilde yürüttü. Ağır hasarlı binaları gezerken artçı depremleri yaşadık. Elazığ’ın her anında buradaydık. Elazığ’ın gecesinde de gündüzünde de buradaydık. 1 sene bitmeden konutları bitirme çabasındayız. Bu konutların yıl sonunda 8 bine yakınını bitireceğiz. Vatandaşlarımıza cumhurbaşkanımızın katılımı ile teslim edeceğiz."

“KONUTLARI HAFTAYA TESLİM EDECEĞİZ”

Dilek ve Petek Sitesi 15 vatandaşımızın hayatını kaybettiği alan. Konutlarımız bitti. İskan aşamasındayız. Oradaki konutları haftaya teslim edeceğiz. İçişleri bakanlığımız ile ortak çalışma yürütüyoruz. Biten konutları vatandaşlara teslim edeceğiz.

“VATANDAŞLARIMIZ KİRADAN DÜŞÜK FİYATLA EV SAHİBİ OLUYOR”

Tüm Türkiye’de 1 milyonuncu rakama ulaşıyoruz. Sosyal konut olarak. Vatandaşlarımız Kiradan düşük fiyatla ev sahibi oluyor. Elazığ ve Malatya’da da bu fiyatlar öyle olacak. Herkes rahat olsun. Yapılacak her şeyi yaptık yapamaya da devam edeceğiz. Nerede ne afet olsa biz 83 milyon vatandaşımız ile orada olduk. 24 Ocak’ta Elazığ Malatya’da olduk. Sel felaketinde Giresun’da olduk. Biz güçlü bir aile olarak her zorluğu aşacağız.

“3 ÇOCUKLU AİLENİN YAŞAYACAĞIZ EVLER YAPIYORUZ”

Değirmenönü köyümüzde konutları inceledik. Ahırını isterse vatandaşımız yanında isterse altında şekillendirebiliyoruz. Konutlarımız depreme dayanıklı, ısı yalıtımlı son derece modern konutlar. Burada yerleşim yerine baktığımızda 3 çocuklu ailenin yaşayacağız evler yapıyoruz. Gelen talep konusunda yapıyoruz. Orada herkes memnun olduğunu dile getirdi.

“BEN ELAZIĞLI VATANDAŞLARIMIZIN BU KIYASI YAPTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Elazığlı kardeşlerimizle 1 ay burada kaldım her duyguyu beraber yaşadık. Onlar vatanını milletini seven insanlar. Burada bir felaket oldu tüm Türkiye buraya koştu. Giresun’da felaket oldu herkes oraya koştu. Afetin kıyası olmaz. Ben Elazığlı vatandaşlarımızın bu kıyası yaptığını düşünmüyorum. Elazığ’da vatandaşın eşyasına ilişkin zarar verilmiştir. Bizim vatandaşımızın farkı yoktur biz eşit şartlarda hizmet götürmeyi şiar edindik. Elazığ için her şeyin yapılması için bütün talimat verildi.

“HAK SAHİBİ İLE İLGİLİ AFAD ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI”

Hak sahibi ile ilgili AFAD çalışmalarını tamamladı. AFAD bilgilendirmeleri bu ay sonunda yapacak.”