Moderatörlüğünü Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın yaptığı “Yerel Medya Soruyor” adlı programa Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş konuk oldu. Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık ve Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, 24 Haziran seçimleriyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

KURTULMUŞ “AZ LAF ÇOK İŞ OLACAK BİR DÖNEME GİRİYORUZ”

En büyük avantajlarının pozitif kampanya yaptıklarını vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş “Geçmişte yaptıklarımız anlatıyoruz. Vaat ettiklerimiz aslında yaptıklarımız. Sağlıkta çok muazzam bir yenilenme olmuştur. Zaman zaman Anadolu’ya gittiğimizde de hem uzman doktor bakımdan hem de genel olarak sağlıkta fevkalade noktaya geldiğimiz ortada. Özellik ile şehir hastaneleri. Bundan 16 yıl önce kişi başına düşen milli hâsıla 3 bin dolardı. Bunların hepsi görülüyor. Türkiye’de bazı şehirlerde hava limanı vardı. Bazı şehirlerde üniversiteler vardı. Şimdi her şehirde bir üniversite var. Ben geçtiğimiz hafta muş havalimanına indim. Van gönlünün çevresinde 3 tane hava alanı var. Bunlar vatandaşın gördüğü şeyler. Eğitim anlamında önemli adımlar atıldı. Türkiye artık IMF boş verecek noktaya gelen bir Ülke. Milletin önünde açık bir tablo olarak görülüyor. Vatandaş çocuğunu 80 kişilik değil 30 kişilik sınıfta okutuyor. Önemli bir alım gücüğüne sahip vatandaşımız. Türkiye’nin uluslararası itibarlı bir ülke olduğunu görüyor. İsrail’in Kudüs’ü başkent yapmasından sonra Türkiye Birleşmiş Milletlerde ki 128 ülkeyi yanına çekerek ABD’ye bunu gösteriyor. Birçok yerde Türkiye’nin mazlum milletlere destekleri ve yardımları oluyor. Her yerden de Türkiye’ye hayır duaları geliyor. Son 16 yılda sağlanan siyasi istikrar işleyiş olduğunu biliyor. İstikrarın devamının bir aracı olduğunu biliyor. Türkiye yönetim modeli değişiyor. Az laf çok iş olacak bir döneme giriyoruz. 24 Haziran da Recep Tayyip Erdoğan çıkacak.  Ve ertesi gün kendi hükümetini ortaya koyacak” ifadelerini kullandı. Birinci Turda Ak Partinin yeterli miktarda oy alacağını söyleyen Kurtulmuş “Alternatif bir ihtimali göz önünde bulundurmuyorum. Sistem kitlenirse hükümet ile parlamento arasında kitlenme olursa 27 Mayısta olduğu gibi askeri darbe değil. Millet ile olacak. Böyle bir şey düşünmek doğru değil. Birinci turda ak parti yeterli miktarda oy olacak” dedi.

KURTULMUŞ “MUHARREM İNCE KEKE TAKILDIYSA TAKILMASIN. POĞAÇA VERİYORUZ SİMİT DE VERİYORUZ”

Millet Kıraathaneleri konusuna da değinen Numan Kurtulmuş “  Bakın gençlerimiz uzun saatler ders çalıştığını biliyoruz. Benim çocuklarımda uzun saatler kütüphanelerde çalışıyor. Kütüphaneler artık tozlu raflar olmasın yaşayan kütüphaneler olsun. O yüzden bütün illerde kütüphaneler saat 11’e kadar açık. Beyazıt Kütüphanesi 24 saat açık. Bu çalışmayı 1 yıldır sürdürüyoruz. Muharrem İnce keke takıldıysa takılmasın. Poğaça veriyoruz simit de veriyoruz. İstediğimiz şu gençlerimiz sokaktan kurtaralım. Derslerini çalışsın bir kültür ortamının içeresinde olsunlar. Böyle yaşayan mekânlar olsun. Kitap cafe deseydik aslında kitap cafe kıraathane oluyor. Ben bugün Esen yurt belediyesini ziyaret ettim gelsinler etsinler. Biz kahvene olsun pişpirik olsun diye değil. Çocuklarımızı bağımlılıktan çakallıktan kartalalım. Esen yurt ilçemizde 47 bin çocuk kütüphaneye üye. Yani geliyor giriyor. Kötü mü olur biz gençlerimiz sokaktan kurtarsak. Güzel bir imkândır. Bunları mahallere kadar indireceğiz. Türkiye çok şükür kitap basımı bakımından üst grup ülkelerden birsiyiz. Kıraathaneler vasıtası ile kitap okuma süresini uzatmış olacağız” şeklinde aktardı.

 “BÜYÜK NÜFUSA SAHİP ÜLKELERİNDE KAPILARINI TIKLAYACAĞIZ”

Türkiye’nin turizm de rekor üstüne rekor kırdığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş “ Bilen bilmeyen muhalefet olsun diye sölüyor.2017 sonu itibari ile mükemmel gidiyor. Ayrıcı DEAŞ ve PKK saldırıları ile birçok neden var. 2015 ve 2016 yılında dipte olduğumuz bir dönemde. 2017 yılında çok güzel oldu. 40 Milyon gibi bir rakam Türkiye’yi ziyaret ediyor. Nereden anlıyoruz erken rezervasyonlardan anlıyoruz. Yarın da yeni bir rekor bekliyoruz. Türkiye turizm de rekor üstüne rekor kırıyor. Türkiye çok fazla turist gelecek. Ben görev başladığımda sadece geleneksel pazarlar değil. Büyük nüfusa sahip ülkelerinde kapılarını tıklayacağız. Bu ülkelerde Türkiye’ye tanıtacağız. Çok kısa zaman da muazzam bir uzak doğu pazarı olacak. Yeni misafirlerimiz olacak. Dünyanın en güzel ülkesiyiz. Dünyanın en zengin ülkesi. Allah’ın ile bu hedefi tutturacağız. Kuru kuruya muhalefet etmek kolay gelsinler rakamlar onları Topkapı sarayında misafir edelim. Tarihi boyunca en önemli turist sayısını alıyor. Bu güven ile huzur ile devam ederse sıkıntı yok inşallah” ifadelerine yer verdi.