Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Elazığ’daki ziyaretleri kapsamında Elazığ Akgün Otel’de “Sektörel Ortak Akıl Toplantısında” STK Temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıya, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Hadi Tunç, AK Parti Elazığ Milletvekilleri, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, İş Adamları ve esnaflar katıldı.

“TAŞIDIĞINI İLK DUYDUĞUMDA ELAZIĞLI OLMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU ANLADIM”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Siz kıymetli kardeşlerimin çarşı pazarda kullandığı 8 köşeli bir kasket var. Bu kasketin her köşesinin farklı bir anlam taşıdığını ilk duyduğumda Elazığlı olmanın ne demek olduğunu anladım Bu kasketin her bir köşesi yiğitliğin, mertliğin, cömertliğin, misafirperverliğin, alçak gönüllüğün, çalışkanlığın, dürüstlüğün, vatanperverliğin sembolüdür. Bu değerleri baş tacı yapan Elazığlı kardeşlerimiz insan olmanın gereklerini de bize hatırlatmış oldular. Gurbettekilerin ‘gardaş özledik vallahi nahlet gele gurbete’ diyerek özlem duydukları şehrin adıdır Elazığ. İşte bugün böylesi güzel bir şehrin insanlarıyla Elazığlı kardeşlerimle bir arada bulunmanın heyecanı içerisindeyim. Biz İzmirli kardeşiniz olarak da Elazığlı Şehit Kardeşimiz Fethi Sekin’i anmadan geçmeyeceğim. Bu şehir ki böylesi kahramanlar, böylesi yiğitler yetiştirmiştir. Elazığlı Fethi Sekin’ler var oldukça bayrağımız her daim dalgalanacak, ezanımız hiç susmayacaktır. Mekanı Cennet olsun” ifadelerini kullandı.

“TARIMA DAYALI İHTİSAS, BESİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ KURUYORUZ”

Bakan Pakdemirli, “Elazığ insanıyla, kültürüyle, sofrasıyla, toprağıyla, havasıyla, suyuyla bambaşka. 16 yıllık hükümetimiz döneminde Elazığ’a orman ve su alanlarında 1 milyar 600 milyon TL tarımsal alanda da 800 milyon TL hibe verdik. Bölgedeki 64 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Çiftçilerimize yıllık 37 milyon lira ilave zirai gelir sağladık. Elazığ’da son 16 yılda 65 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Orman köylerinde yaşayan 3 bin 500 aileye 20 milyon lira ferdi kredi ve hibe sağladık. Elazığ İPART kapsamında 42 il içinde en fazla hibe ödediğimiz üçüncü ilimizdir. Yine İPAR TKDK programı kapsamında 300 projeye 240 milyon TL verdik. İPART üçüncü çağrı kapsamında da 70 projeye 46 milyon TL daha hibe sağlayacağız. Genç Çiftçi Projesi kapsamında 669 projeye 20 Milyon TL verdik. Millete hizmet bir aşk işidir. Böylesi güzel bir şehre ne yapılsa azdır. Gakkoşum ne güzel söylemiş; ‘bu ateş herkesi sarmaz’. Bugün size müjdeli haberler vereceğiz. Elazığ’a 900 bin metrekare alanda tarıma dayalı ihtisas, besi organize sanayi bölgesini kuruyoruz. Bu projemizin yer seçimi onaylanmıştır. Elazığlı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“BU YATIRIM SAYESİNDE BİN VATANDAŞIMIZ İŞ VE AŞ SAHİBİ OLACAK”

Bekir Pakdemirli, “Bu organize sanayi bölgesinde 150 adet besi işletmesi faaliyet gösterecek, bu işletmelerde 12 bin büyükbaş besi hayvan yetiştirilecek, böylece bölge ve civar ellerin et ihtiyacı karşılanacak. Bölgede yem fabrikası, kombina, soğuk hava deposu, ve bio gaz enerji tesisi yer alacak. Ayrıca bu tesiste elektrik enerjisi ve organik gübre üretilecek. Yine bu yatırım sayesinde bin vatandaşımız iş ve aş sahibi olacak. Elazığ için suyun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bundan dolayıdır ki; toplam maliyeti 300 milyon lira olan kanatlı projesini bitiriyoruz. İnşallah gelecek sene kanatlı barajında su tutumuna başlıyoruz. Bu da Elazığ’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Devlet Su İşleri Genel Müdürüyle de görüştüm, bizzat talimat verdim. İnşallah Kuzuova pompa sulamasında 2019 sulama sezonuna yetiştireceğiz. Böylelikle 48 bin dönümlük alanı suyla buluşturmuş olacağız” dedi.

Toplantının ikinci oturumu daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.