Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Tunceli’deki programının ardından Ankara’ya gitmek üzere helikopterle Elazığ Havalimanına geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nu Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necip Çarıkçıoğlu, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Cihan Telo, Ak Parti İl Yönetimi, SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Havalimanı VIP salonuna geçen Bakan Sarıeroğlu bir süre il yöneticileriyle sohbet etti.

“ÇOK MEMNUN OLDUM”

Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesine özel açıklamalarda bulundu. Bakan Sarıeroğlu elazigsonhaber.com Haber Müdürü Furkan Dilaver’in sorularını cevaplandırarak; “Öncelikle dün akşamdan başlamam lazım. Çünkü Elazığlı hemşerilerim beni çok güzel karşıladılar. Gece çok geç saatte Elazığ’da olmamıza rağmen teşkilatımız Vekillerimiz, Belediye başkanımız, Valimiz, hemşerilerimiz gerçekten yoğun ilgi ve alakayla karşıladılar. Çok memnun olduğumu ifade etmem lazım. Tüm Elazığlı hemşerilerime sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” dedi.

“ELAZIĞ’LA İLGİLİ OLAN ARAYI KAPATACAĞIZ”

Elazığ’a tekrar geleceğini vurgulayan Bakan Sarıeroğlu, “Elazığ’la ilgili bir aramız oldu, yoğun bir çalışma temposundaydık ama inşallah arayı kapatacağız. Arka arkaya 2 programımızın tarihini netleştirdik. İlk olarak 10 Şubat’ta Gençlik Kollarımızın İl Kongresine katılacağız Allah’tan bir mani çıkmazsa. Sonrasında da inşallah 10 Mart tarihinde kadın kollarımızın il kongrelerine katılacağız ve inşallah buluşmamızla birlikte arayı da kapamış olacağız diye inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ’LA İLGİLİ PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Elazığ’la ilgili yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Bakan Sarıeroğlu, “SGK il Müdürlüğü binasının temelimizi attık inşallah en kısa zamanda tamamlayıp hizmete sunacağız. Elazığ’la ilgili projelerimiz, çalışmalarımız, Elazığ’a yapılan yatırımlarla ilgili takiplerimiz tabi ki devam ediyor. Valimizle, Milletvekillerimizle birlikte İl başkanımızla iletişim halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yoğun bir tempoda çalışan bir bakanlık. Biliyorsunuz taşeron gibi bir konuyla ilgili önemli bir aşama kaydettik. Bir istihdam paketi imzaladık. Şimdi onun gelecek haftadan itibaren meclis çalışmaları başlayacak. Yasal zemine kavuşturacağız. Çalışmalarımız toplumumuzun her kesimiyle alakalı olarak yoğun bir biçimde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“VERİMLİ TOPLANTILAR ZİNCİRİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Tunceli programına da değinen Bakan Sarıeroğlu, “Bugün Tunceli’deydik sabahtan beri çok yoğun ama çok keyifli, verimli bir toplantılar zinciri gerçekleştirdik. İş-Kur desteğiyle açılan 2 tane tekstil atölyemiz var. Yaklaşık 2500 kişiye yaza kadar istihdam sağladığımız projelerimiz. Benzer projelerimizi Türkiye’ni farklı illerinde de inşallah devam ettireceğiz” dedi.

ELAZIĞ’A MÜJDE “BAKANLIĞIN ÇAĞRI MERKEZİ KURULACAK”

Bakan Sarıeroğlu, Elazığ’la ilgili önemli bir müjdeyi de ilk kez www.elazigsonhaber.com İnternet Haber sitesine verdi.  Bakan Jülide Sarıerıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İletişim Merkezi olan ALO 170 Çağrı merkezinin Elazığ’da kurulacağını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu konuyla ilgili; “Elazığ’la ilgili güzel çalışmalarımız olacak. Bakanlığımızın ALO 170’in yakın zaman da bir çağrı merkezini kurmayı planlıyoruz. İstihdam planlamalarını yapıyoruz. 2 tane yeni çağrı merkezimiz olacak. Bir tanesi Elazığ’da olacak. Önümüzdeki dönemde imkanlarımız dahilinde ne çalışma yapılması gerekiyorsa Elazığ’daki hemşerilerimizin yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.