Bakan Selçuk, Elazığ Valiliğini Ziyaret Etti

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ ziyaretleri kapsamında Elazığ Valiliğini ziyaret etti. Bakan Selçuk, ziyarette şehrin eğitim alanındaki çalışmalarından bahsetti.

Bakan Selçuk, Elazığ Valiliğini Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ’daki ziyaretleri kapsamında  Elazığ Valiliğini ziyaret etti.

Bakan Selçuk’u, Valilik binasında Vali Çetin Oktay Kaldırım, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ve kamu kurum müdürleri karşıladı.

Milletvekilleri Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar ile birlikte Valilik binasına geçen Bakan Selçuk, önce şeref defterini imzaladı, ardından da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

KALDIRIM: ÜLKEMİZE EĞİTİM ANLAMINDA VE KALKINMASI GELİŞMESİ ANLAMINDA BÜYÜK KATKI VERECEKTİR DİYORUM

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Elazığ vizyon ufkunu dünyaya açılmak olarak belirlemiş, dünyada önemli bir kültür sanat merkezi, turizm merkezi, üretim merkezi olarak belirlemiş bir şehir. Sayın Bakanımızın buraya teşrifleri bu vizyonu gerçekleştirmede özellikle eğitim alanında insan kaynağı yetiştirme alanında ve çok ihtiyaç duyduğumuz kaliteli, itelikli ara eleman yetiştirme anlamında bize büyük katkı, güç verecektir. Sayın Bakanımızın eğitim camiasıyla yapmış olduğu toplantıda ortaya koymuş olduğu vizyon gerçekten bizi fevkalade ümitlendirmiştir. Türkiye’nin hatta dünyanın ihtiyacı olan bir bakış açısıdır. Ben ilimize göstermiş olduğu yoğun, büyük teveccühten dolayı kendisine şükranlarımı sunuyorum, ekibine şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bundan sonra hem ilimiz için hem ülkemiz için yapacağı çalışmalar hem ilimize hem ülkemize eğitim anlamında ve kalkınması gelişmesi anlamında büyük katkı verecektir diyorum” ifadelerini kullandı.

SELÇUK: ELAZIĞ’IN KALİTESİNİ ARTTIRMAKLA UĞRAŞAN BİR ŞEHİR OLMASINI ARZU EDİYORUZ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Sayın Valimizin ifade ettiği gibi bu kadim şehirde, aziz şehirde 4 bin yıllık şehirde ilimizin, Valimizin projelerini projeksiyonlarını birlikte paylaşma imkanı bulduk. Bu projeleri gördüğümde yapıflan işleri gördüğümde gerçekten çok mutlu oldum, kıvanç duydum. Çünkü Elazığ’ın uluslararası çapta bir marka şehir olmasıyla ilgili her türlü hazırlıklar yapılıyor. Oldukça büüyk mesafeler alınmış. Elazığ’ın uluslararası ekonomi alanında, uluslararası turizm alanında ve daha birçok alanda merkez bir şehir olması için çeşitli projeler geliştirilmiş. Bunların hepsi oldukça fizibilitesi tamamlanmış, hazırlıkları ortaya konulmuş projeler. Bu bakımdan mutluluk verici. Spesifik olarak baktığımızda eğitim açısından Elazığ’ın tam gün eğitime geçmesiyle ilgili oldukça düşük miktarda bir derslik sayısına ihtiyacı var. Kısa sürede alınacak bazı tedbirlerle hemen bir yılın çerisinde bu derslik ihtiyacının giderilmesi mümkün olabilecek. Zaten şu anda 3 tane anaokulu var projesi bitmek üzere olan. Yaklaşık 9 milyon Türk Lirası bütçesi olan, ayrıca 8 tane ilk okul var ve bunlarında yaklaşık olarak 90 milyon Türk Lirası bir bütçesi var ve bunlarda tamamlanacak. Bunun dışında 4 tane de ortaokulumuz var. Bütün bu okullarımız tamamlandığında ve yeni bazı tedbirler alınıp gerek derslik açısından, gerek öğretmenevi açısından çok büyük müjdeleri rahatlıkla verebilecek bir konumdayız. Bunun içinde Elazığ’ın artık alt yapı sorunlarıyla değil kalitesini arttırmakla uğraşan bir şehir olmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

SELÇUK: BİRÇOK PROJEYİ PEYDERPEYDE SİZİNLE PAYLAŞMIŞ OLACAĞIZ

Bakan Selçuk, “İnşallah bu yolda da çok kısa bir süre içerisinde en az bir yıl içerisinde birçok eksiğimizi tamamlamış ve eğitimde kalite yolculuğumuzu çok daha yükseklere taşımış olacağız. Bu anlamda genel olarak baktığımızda da Türkiye’nin önümüzdeki süreçlerde özel öğretim kursları gibi, LGS gibi birçok alanda biliyorsunuz gündemi var. Bunların hepsiyle ilgili çok detaylı Ayrıntılı açıklamalar paylaşıldı. Ama kamuoyu şundan emin olsun; biz bu konularla ilgili her tdürlü tedbirimizi aldık ve altyapı sorunumuz yok. Bununla ilgili finansman insan kaynakları ve benzeri bütün tedbirler alındı. Velilerimizin, öğrencilerimizin tedirgin olmaması ve huzursuzluk yaşamaması için bütün tedbirler bilimsel olarak, akademik olarak, bürokratiak olarak alınıyor. Buna dayalı olarak da özet olarak şu söylenebilir; önümüzdeki süreçte eğitim öğretim hayatımızda ikinci dönemin şu anda sürdüğü eğitim öğretim hayatımızda öğretmenlerimizin eğitimine yönelik, okullarımızın kalite geliştirilmesine yönelik bir çok projeyi peyderpeyde sizinle paylaşmış olacağız” dedi.

SELÇUK: EĞİTİM ÖĞRETİM HAYATI KONUSUNDAKİ PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Şubat ayında 2 tane büyük çalışmamız olacak. Mart ayında, Nisan ayında, Mayıs ayında bu böyle her ay devam edecek. İnşallah bunları zamanı geldikçe sizlerle paylaşacağız. Bunu şunun için söylüyorum; artık somut olarak topluma eğitim hayatımızda neyi ne zaman nasıl yapacağımızı somut olarak ortaya koymuş olacağız. Bu bağlamda da Elazığ’ın eğitim öğretim hayatının niteliğinin geliştirilmesi konusunda gerek sivil toplum kuruluşlarıyla, gerek özel sektör kuruluşlarıyla gerekse kamu personeliyle yaptığımız görüşmelerin tıpkı biraz önce Türkiye için ifade ettiğim gibi Elazığ içinde eğitim sisteminin gelişmesi hususunu önemsiyoruz ve bu konuda çok güzel gelişmeler olacağına da inancım tam. Ben buranın her türlü eğitim öğretimine katkı veren çok değerli başta Sayın Valimiz olmak üzere, Sayın Vekilimiz olmak üzere, okul yöneticilerimiz olmak üzere ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuklarımızın eğitim öğretim hayatı konusundaki projelerimiz devam edecek” diye kaydetti.

HABER: SITKI TAŞEL
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2019, 13:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137