Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Düzce’de yaptığı okul ziyaretlerinin ardından yüz yüze eğitim sürecinde öğrencilerin katılım oranını açıkladı.

Bakan Selçuk, ilkokullarda yüzde 80’lerin üzerinde, ortaokullarda yüzde 76 ve liselerde yüzde 70 civarında katılımın olduğunu söyledi.

Türkiye, okulların en çok kapalı olduğu 5’inci ülke

Türkiye’nin OECD ülkeleri içinde okulların en çok kapalı olduğu 5’inci ülke olduğunu vurgulayan Selçuk, önceliğin yüz yüze eğitim olduğunu ancak okulların açık tutulması konusunda salgın koşullarının dikkate alındığını söyledi.

Seçuk, kararların her gün yaşanan değişimlere göre ortak olarak belirlendiğine ve okullarla ilgili takibin süreceğine işaret etti.

“Ara eleman yerine aranan eleman yetiştirmeyi önemsiyoruz”

Düzce Valisi Cevdet Atay’ı makamında ziyaret ederek Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Selçuk, kentte yapımı tamamlanan eğitim yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı.

Selçuk, törende yaptığı konuşmada 2023 Eğitim Vizyonu’nda da olduğu gibi meslek liselerinin önemine vurgu yaptı:

“Bizim ana işlerimizden bir tanesi mesleki eğitim. Biz meslek edinmeyi, istihdamla, ekonomiyle, demokrasiyle ve toplumsal barışla doğrudan doğruya ilgili görüyoruz. O yüzden de ara eleman yerine aranan eleman yetiştirmeyi çok önemsiyoruz.”