Bakan Soylu'dan Hasar Tespit Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ’da 15 bin binanın hasar tespit çalışmasının kaldığını onu da en geç 3 gün içerisinde bitireceklerini açıkladı. Bakan Soylu ayrıca, “Hasarsız ve az hasarlılara telefon açarak evlerinize girebilirsiniz diyeceğiz.” Dedi.

Bakan Soylu'dan Hasar Tespit Açıklaması

Elazığ merkezde toplamda 15 bin hasarlı binanın incelemesinin tamamlandığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hasarsız ve az hasarlı evleri olanlara telefon açmak suretiyle evinize girebilirsiniz diyeceklerini söyledi.

"HASARSIZ VE AZ HASARLILARA SİZ EVİNİZE GİREBİLİRSİNİZ DİYECEĞİZ"

Soylu, “Hasarsız ve az hasarsızlara telefon açarak evlerinize girebilirsiniz diyeceğiz. Yani hem telefon açacağız hem valiliğimizin internet sitesinde yayınlayacağız hem de muhtarlıklarımıza göndereceğiz. Yani hasarsız ve az hasarlılara siz evinize girebilirsiniz diyeceğiz. Ondan sonra da az hasarlılarla ilgili de yapmamız gerek sorumluluklarımızı da yerine getireceğiz. Ağır ve orta hasarlıya biliyorsunuz girmek doğru değil. Gece yarılarına kadar vatandaşlarımızın sorularına cevap vermek için çalışmalarımızı yapıyoruz.

"15 BİNANIN HASAR TESPİTİ TAMAMLANDI"

Hasarlı 33 bin bina olduğunu aktaran Soylu, “Dün gece 02:00 itibariyle söylüyorum 15 binanın hasar tespiti tamamlandı. Elazığ merkez için de 15 bin bina kaldı. En fazla 3 gün içerisinde hepsi bitecek” şeklinde konuştu.

10 Şubat'ta açılması planlanan eğitim öğretim dönemi ile ilgili de konuşan Soylu:" Okullarla ilgili bütün çalışmalar tamamlandı. Akıllı tahtalarına kadar nakledildi. Cumhurbaşkanımızı talimatı olmuştu bağışçı iş insanlarından destek istedik onlar da okul yapma konusunda taahhütte bulundu yer teslimleri yakında yapılacak, bir yıl içinde okulların tamamı da bitmiş olacak. Elazığ'da 200'ün üzerinde okul var. Toplam 10 okulda hasar söz konusu geri kalan okulların tamamı sağlam. Son 12-13 yılda yıkılıp yapılan tüm okullar deprem güçlendirmeye deprem yönetmeliğine uygun yapılmıştır. Diğer kamu binalarından da hasar olan çok az var. O da geçmiş yıllarda yapılıp yenilenmemiş olan kamu binaları"diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 13:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137