İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Elazığ’da Sivrice İlçesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Elazığ’da meydana gelen 4.9 şiddetindeki depremle ilgili bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha sonra depremle ilgili açıklama yaptı.

                     

SOYLU: CUMHURBAŞKANIMIZ DEPREM HABERİNİ ALIR ALMAZ BİZLERE TALİMAT VERDİ

Kanal Fırat televizyonundan canlı yayınlanan o açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Sayın cumhurbaşkanımız deprem haberini alır almaz hemen bizlere talimat verdi ve AFAD başkanımızla birlikte  burada olmamızı istediler. Sayın valimizle görüşmüştük ve sayın valimizde tüm yetkililerle, AFAD müdürümüzle olay yerine intikal ettiler. Sabah 10:02’de 4.9 büyüklüğünde 7.2 km derinliğinde bir deprem meydana geldi. Allaha şükürler olsun biraz önce sayın valimizde genel çerçeve ile bilgileri ifade etti. Yaklaşık 5 evde hasar söz konusu” dedi.

SOYLU: SÜRECİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN BURADAYIZ

Bakan Soylu, “Nisanda da yine Sivrice merkez üstünde 5.2’lik bir deprem meydana gelmişti. Orada da 565 hasarlı konut vardı. Onlarla ilgili hak sahipliği çalışmaları da o tarihten bu tarihe yapıldı. Kanuni bir takım gerekler vardı. Buradan kamuoyuna bir değerlendirmeyi daha vatandaşımıza bilgiliyi nakletmek durumundayız. Bu depremle ilgili tespit gerçekleştirmek hem de nisandaki depremde ve oradan sonraki süreci değerlendirmek için buradayız. Buradan kamuoyuna bir değerlendirmeyi daha vatandaşımıza bir bilgi daha vereceğiz” diye kaydetti..

SOYLU: VATANDAŞIMIZIN ANLAYIŞINA SIĞINIYORUZ

Bakan Süleyman Soylu, “Depremler oluyor ve bu konuda tüm kurumlarımız gerekli tüm çalışmaları yapıyorlar ve özellikle deprem hasarına uğrayan evlerle ilgili AFAD ve valiliklerimizin boşaltmak konusunda net istek ve talepleri var. Ama maalesef bazen bu konuda ne kadar yoğun tedbir uygulasak ta başarılı olamadığımızı belirtmek isterim. Burada vatandaşımızın anlayışına sığınıyoruz. Bir deprem oluyor, depremde binalar hasar görüyor, burada biz hak sahipliği oluşturuyoruz ve biz kiralar dahil bütün maliyeti kendi üzerimize yüklenebilme kabiliyetine sahibiz ama vatandaşımız bu konuda burada biraz daha durayım, evin çok  hasarlı desekte kalayım anlayışı içerisinde oluyor” ifadelerine yer verdi.

SOYLU: VATANDAŞLARIMIZLA HALKIMIZLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE BUNLARI SAĞLAYABİLİRİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Allah muhafaza buradan çıkaracağımız ders var. Bu deprem eğer 4.9 değil de 5.5 civarında olsa vatandaşlarımız bu binada oturmaya devam etseler biz bunun sorumluluğu altından kalkamayız,  biz bu bedeli ödeyemeyiz. Bunun ne zaman olacağı belli değil, burası deprem hattı. Bundan yaklaşık 80 yıl önce Erzincan’da 1939’da 7.9 şiddetinde bir deprem oldu.  Yine bundan 100 yıl önce Elazığ’da 7.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Bu depremlere yönelik hazırlıkları ortaya koyabilmek. Vatandaşlarımızla halkımızla işbirliği içinde bunları sağlayabiliriz. Yarın öbür gün karşı karşıya kaldığımız durumlarda devletimiz her zaman milletimizin yanında. Bunları ağlayabilecek gücümüz var. Bunun için yapılması gereken her şeyi yapacağız” açıklamalarını kaydetti.