İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 Ekim’de 6.6’lık depremin yaşandığı İzmir’e gitti.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Bakan Soylu, değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaretlerinde Elazığ depremi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Süleyman Soylu,  Elazığlılara ‘2021’in Haziran ayında sizi ev sahibi yaparız’ dedik. Şu anda evlerinde oturanlar var” dedi.

SOYLU: AFET BİZİM COĞRAFYAMIZIN GERÇEĞİ

Bakan Soylu, “Afet bizim coğrafyamızın gerçeği. Deprem, sel, çığ, kaya düşmesi ve hortum. En son gördük ki birçok afetle karşı karşıya kalabiliyoruz. Bunlara yönelik tedbirler, coğrafyamızda her zaman afetle karşı karşıya kalabileceğimize yönelik olmalıdır. Depremin ilk anından itibaren devlet tüm gücüyle elinden gelen tüm gayreti ortaya koydu. Şunun altını çizmek gerekir; bu depremin bize bıraktığı acı tecrübeler var. Ülkemizin bir deprem sonrası ortaya koyduğu çalışmalar, arama kurtarma, iyileştirme çalışmaları, psikososyal destek, geçici barınma, iaşe ve giyim ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar vatandaşımız tüm kurum ve kuruluşların sıcak ve şefkatli yüzünü gördü” dedi.

SOYLU: 2-3 AY İÇERİSİNDE HEMEN HEMEN BİRÇOĞU EVLERİNDE OTURACAK

Türkiye’nin afet konularında çok yetkin bir noktada olduğunu belirten Soylu, “Tüm dünyaya, böyle bir tabloyla karşı karşıya kaldığımız zaman hem milliyetimiz, hem dinimiz, hem coğrafyamız gereği nasıl bir durumda olmamız gerektiğine yönelik de bir örnek ortaya koyuyoruz. Elbette afet öncesi yapılacaklar var. Afet esnasında ve sonrasında yapılacaklar da var. Bu konuda çok önemli adımlar atıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın yönetiminde, talimatlarıyla, onun biz everdiği güçle tüm afetlerde sonuç alınıyor. 1 yılda Elazığ’dan Van Başkale’ye kadar, Bingöl’den Giresun Dereli’ye kadar sayamadığımız birçok afetle karşı karşıya kaldık. Elazığ depremi 24 Ocak’ta oldu. Elazığlılara ‘2021’in Haziran ayında sizi ev sahibi yaparız’ dedik. Şu anda evlerinde oturanlar var. 2-3 ay içerisinde hemen hemen birçoğu evlerinde oturacak” ifadelerini kullandı.