İçleri Bakanı Süleyman Soylu kırklar mahallesinde kurulan konteynerlerin bulunduğu alanı gezerek, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kanal Fırat Televizyonuna da özel açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, gelinen süreci değerlendirerek, “1 yıl sonra Elazığ’da hayatın çok daha güvenli ve konforlu olabileceği bir zaman dilimini hazırlayabileceğimizi düşünüyoruz ”dedi. 

SOYLU: YOĞUN BİR UĞRAŞ SÜRÜYOR

Süleyman Soylu, “Bir taraftan geçici konaklamayı çözmeye çalışıyoruz. Bir taraftan da kalıcı konaklamayla ilgili projeler, yerler, adımlar atılıyor. Bu sabahtan itibaren 2 buçuk 3’e kadar sayın bakanımızla tekrar bir toplantı yaptık. Neler yapabileceğimize yönelik, hangi adımları atabileceğimize yönelik, yürüyen süreçlerle ilgili ve gerek hasar tespiti olsun, gerek itirazlar olsun, gerek hak sahibi olsun, gerekse de diğer tüm süreçlerle alakalı belediye başkanımız vardı, milletvekillerimiz vardı, hakikatten herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışıyor. Arkadaşlarımız çok zor şartlarda çalışıyorlar. Geceleyin eksi 15’de beton dökülüyor, eksi 15’de kaynak yapılıyor. Burada Elazığlıların, hemşehrilerimizin bir an önce geçici barınma merkezlerine, geçici barınma merkezlerine geçebilmesini temin edebilmek için yoğun bir uğraş sürüyor. Bu arada günlük hayatın normalleşmesi, idamesi için de tüm adımlar atılıyor” ifadelerini kullandı.

SOYLU: ELAZIĞ’DA HAYATI DAHA KONFORLU HALE GETİRECEĞİZ

Bakan Soylu, “Düşünmediğimiz alan yok. Bazen yetiştiriyoruz, bazen yetiştiremiyoruz ama her alanda mümkün olduğunda vatandaşlarımızın burada hem hayatının kolaylaştırılması hem depremin yarlarının sarılması için gerekli bütün çabalar sarf ediliyor. Bakanlarımız gelip gidiyorlar. Onlar kendi alanlarıyla ilgili yapabileceklerini ortaya koyuyorlar. Bizim kendi taleplerimiz oluyor. Onları karşılamaya çalışıyorlar. Topyekûn burada inşallah öyle olacağına da inanıyoruz. Bir yıl sonra yani önümüzdeki Nisan ayı sonu gibi hakikatten Elazığ’da hayatın çok daha güvenli, çok daha konforlu olabileceği bir zaman dilimini hazırlayabileceğimizi düşünüyoruz. Allah izin verirse tabi” şeklinde konuştu.