24 Ocak tarihinde meydana gelen depremde ağır hasar gören binalardan biri de Sivrice İlçe Emniyet Müdürlüğü binası olmuştu.

Depremin ardından kısa süre sonra bina yıkılmış ve yerine yeni hizmet binası yapılmıştı.

Tamamlanan Sivrice İlçe Emniyet Müdürlüğü binasıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Soylu, “Elazığ Depremi'nde ağır hasar gören, Sivrice İlçe Emniyet Müdürlüğü Binamız, 90 günde inşaatı tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Emniyet Genel Müdürü hemşehrimiz Mehmet Aktaş da Cuma günü Elazığ’a gelerek ilçe emniyet müdürlüğü binasını ziyaret etmişti. Genel Müdür Aktaş Kanal Fırat’a yapmış olduğu açıklamada “24 Ocak günü olan depremde Sivrice İlçe Emniyet binamız çok ağır hasar görmüştü. Binayı o gece boşaltmıştık ve konteynıra almıştık arkadaşlarımızı. Daha sonra sayın bakanımızın talimatlarıyla hemen Sivrice de yeni bir ilçe emniyet müdürlüğü binası ve lojman yapımına başladık. Çok kısa süreçte de ihale işlemlerini gerçekleştirdik.  Yaklaşık hemen hemen 3 ayda yüklenici firma bu binamızı bitirdi ve hizmete aldık. Gerçekten çok hızlı olduğu kadar çok kaliteli güzel bir bina yapılmış oldu. Ben binamızın Sivrice halkına hayırlı olmasını diliyorum” demişti.