İçişleri Bakanı Süleyman Soylu memleketi Trabzon'daki bayramlaşma töreninde yapılan terör operasyonlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

‘OPERASYONLARIMIZ O NOKTALARDA SÜRÜYOR’

Terörle mücadelenin en üst düzeyde sürdüğünü kaydeden Bakan Soylu "Terörle mücadele en üst düzeyde devam etmektedir. İşte 2 gün önce 9 terörist, dün Tunceli’de 5 terörist, arkadaşlarımız birazdan açıklayacak aynı yerde 3 tane daha terörist, toplam 8 terörist Tunceli’de etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız o noktalarda sürüyor. Burada arkadaşlarımız bayram, tatil demeden mücadele veriyor. Hatta bu dönem tayin dönemidir, görevini alan hiç zaman kaybetmeden ertesi gün görevine başladı. Çünkü terörle mücadele bunu erteleyebilmek ‘Durun biz bunu kullanalım, tatil yapalım’ gibi bir anlayış söz konusu değildir. Bizi sevindiren morallerinin en üst düzeyde olmalarıdır. Bu konuda vatandaşın da moralleri en üst düzeydedir. Ama bu terör örgütünün oluşturduğu kırıntıları tamamen silindiği anlamına gelmez. Yapmamız gereken çok iş var. Özellikle güvenlik kuvvetlerimizin dışında yapılması gereken çok işler var. Bunda herkesin görev ve sorumluluğu var."diye konuştu.

‘KIŞ TAMAMEN OPERASYONLARLA GEÇECEK’

Önümüzdeki kış döneminin tamamen operasyonlarla geçeceğini duyuran Bakan Soylu “Terör konusunda insanlarımız rahat olsun. Özellikle insansız hava araçları terör örgütlerinin topyekun dolaşmasına engel teşkil etmektedir. 2’li ya da 3’lü gruplara ayrıldılar. Bizde sahaya iyi bir şekilde yayıldık. Özellikle Eylül, Ekim ve Kasım aylarında çok daha yüksek bir terörle mücadeleyi vatandaşımız bizden beklesin. Bunun karşılığında da onlarda bir takım eylemleri yapmaya çalışacaklardır.

Bunun için kendi içlerindeki değerlendirmeleri de takip ediyoruz. Tüm güvenlik kuvvetlerimizle topyekun bu mücadeleyi gerçekleştiriyoruz. Bu kış hiç yerimizde durmayacağız. Bu kış tamamen operasyonlarla geçecek. Sınırlarımızdaki duvar çalışmalarımız da sürüyor.” ifadelerini kullandı.