Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya’daki ziyaretinin ardından Ankara’ya gitmek üzere Elazığ Havalimanına geldi.

Bakan Tüfenkci’yi havalimanında Elazığ Vali Yardımcısı Mustafa Gül, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Kurum Müdürleri karşıladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Elazığ Havalimanında medya gurubumuza özel açıklamalarda bulundu.

“ELAZIĞ’I KENDİ MEMLEKETİMİZ KABUL EDİYORUZ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Elazığ’ı kendi memleketi olarak gördüğünü ifade ederek, “Elazığ bizim memleketimiz biliyorsunuz biz öyle kabul ediyoruz ve Elazığ’da geliştirmek için Elazığ’ın sorunlarını çözmek için 81 ilimizle beraber koşturuyoruz. Dolayısıyla Elazığ’ı biz kendi memleketimiz olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇMESİNİ İSTİYORUZ”

Cazibe merkezi projesi değişikliği hakkında da açıklamada bulunan Bakan Tüfenkci, “Bu noktada cazibe merkezlerinin ismi değiştirilerek ve bazı teşviklerin kaldırılarak yeni bir formata dönüştürüldü ve bu genel teşviklerin içerisine yedirilerek uygulamaya konuldu. Ekonomi Bakanlığımızın uhdesine verilerek oluşturulan bir komisyonun takdir ettiği hangi ilde hangi yatırımlara ne kadar teşvik verileceği ve biride genel teşvikler ki bunlar enerji desteği ve istihdam desteği çok çok önemli. Bunların hayata geçmesi ile beraber yine biliyorsunuz kredi destekleriyle yine bu programda var. Destekleriyle beraber bir an önce bunun hayata geçmesini istiyoruz. İnşallah bunu 2018 yılında bunun yatırıma dönüştüğünü hep beraber görüyoruz. Israrla takip ettik ve hayata geçmesi noktasında Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz. Çünkü gerçekten özellikle 23 ilde vatandaşlarımızın, yatırımcılarımızın bu programa müthiş bir ilgisi ve alakası vardı. Dolayısıyla gecikmişte olsa bunu hayata geçirmek güzel diye düşünüyorum” dedi.

“ELAZIĞLILAR CUMHURBAŞKANIMIZI BAĞRINA BASACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ’a yapacağı ziyarete de değinen Bakan Bülent Tüfenkci, “Tabi Elazığlılar Cumhurun Başkanı, Cumhurbaşkanımızı misafir edecekler ve gerçekten Elazığ’ın kendine yakışanı yapacağını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımızı bağrına basacak. Biliyorsunuz Elazığ İl kongresi vasıtasıyla geliyor. Buradan da Bingöl’e gidilecek. Dolayısıyla hem önemli müjdelerin alınabileceği ama aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın da moralle döneceği bir kongre olması dileğiyle bütün Elazığlı hemşerilerimi yürekten selamlıyorum ve hayırlı yıllar diliyorum. İnşallah 2018 yılı hem Elazığlı hemşerilerime hem de Elazığ’a ve Türkiye’mize hayırlar getirir inşallah” şeklinde konuştu.

“VİZE KRİZİNİN CÖZÜLMESİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ”

ABD ile olan vize krizinin çözülmesiyle de ilgili açıklama yapan Bülent Tüfenkci, “Esasında vize krizini çıkartan ve 2 halkında 2 devletinde yararına olmayan bir uygulamaydı. Biz Türkiye olarak ve Türk milleti olarak bu vize kısıtlamasının kalkacağına inanıyorduk. Daha öncede ifade etmiştik. Dışişlerimizin karşılıklı görüşmeleri neticesinde mutabakata var olması ve karşılıklı vize kısıtlarının kaldırılması gerçekten sevindirici. Özellikle Amerika Birleşik Devletlerinde okuyan öğrencilerimizin, işadamlarımızın ve karşılıklı ilişkilerin gelişmesi ve bundan sonra doğru istikamette ilerlemesi bakımından sevindirici. Memnuniyetle karşılıyoruz. Umuyoruz ki bu vize kısıtlarının kaldırılmasıyla beraber 2 ülke arasındaki özellikle yakın coğrafyadaki iş birlikleri ve aynı zamanda ticaretin gelişmesi noktasında bir vesile olur. Biz sevindirici bir haber olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu