Elazığ’ın turizm alanında gelişmesi için önemli bir yere sahip olan UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Harput’la ilgili önemli çalışmalar devam ediyor.

Kültür ve Turizm alanında önemli çalışmaları olan ve yaklaşık 20 yıllık bürokratlık geçmişinde önemli başarılara imza atan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Harput’la ilgili özel açıklamalarda bulundu.

“BEN KENDİMİ FAHRİ BİR HARPUTLU OLARAK HİSSEDERİM”

Harput’u ve bölgeyi gezen Bakan Yardımcısı Alpaslan, “Ben kendimi fahri bir Harputlu olarak hissederim. Gençliğimden beri Elazığ’a ilgim vardır. Her geldiğimde de mutlaka Harput’a uğrarım. Kendimi bir Harput sevdalısı gibi görürüm. Geçtiğimiz dönemlerde de Harput’la ilgili çalışmalarımız oldu. Bundan sonra da olacak” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “Oranın gerek planlanmaları, gerek doğasına, kültürüne tarihine uygun yapılaşması ve bölgenin çekim alanı olması için belli planlamalarımız ve çalışmalarımız sonuçlanmak üzere. Bunları devam ettirerek Harput’u Türkiye’nin özel bir incisi, özel bir müstesna köşesi yapmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.