Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2019 yılı ‘’Gönüllülük Yılı’’ olarak ilan edilmiş olup gönüllülük hareketi ile gençlerin toplumsal sorumluluk anlayışı ve gönüllülük esasıyla bilgi, zaman, beceri, deneyim ve kaynakların bir amaç doğrultusunda kullanılması ve gönüllülüğü sistemleştirip alışkanlık haline getirmesi amaçlandı.

Bu doğrultuda, gençlik merkezleri aracılığıyla yürütülen ‘’Gençlerin İyilik Ağacı’’ faaliyetleri arasında her ay ‘’Ayın Gönüllülük Hareketi’’ seçilmekte olup, Ocak ayında gençlik merkezlerinde düzenlenen etkinliklere göre  ‘’Ayın Gönüllülük Hareketi’’ ne Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kovancılar ve Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi seçildi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü, Gençlik Merkezi Müdürleri, Gençlik Merkezinde görev yapan Gençlik Liderleri ve gönüllülük hareketine katılan Gönüllü Gençlerin katılımıyla Bakanlık da düzenlenen ‘’Ayın Gönüllülük Hareketi’’ ödül töreninde Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Emre Topoğlu ile bir araya geldi.

Ardından Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş makamında Elâzığ Ekibini ağırlayarak, deprem süresince özveriyle yapılan çalışmalardan dolayı Elazığ İl Müdürü Abdulsamet Eren nezdinde tüm çalışanlara teşekkürlerini iletti.

EREN: ‘’KIRMIZI VE MAVİ YELEKLİLERİMİZİ’’ YÜREKTEN KUTLUYORUM

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada, “24 Ocak tarihinde Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere desteklerini bizlerden esirgemeyen Bakan Yardımcılarımız, Genel Müdürlerimiz, Genel Müdür Yardımcılarımız, Daire Başkanlarımız, Elazığ Milletvekillerimiz, İlimiz Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ederim. Ayrıca; ilimizde meydana gelen depremde gerek saha da gerekse tesislerimizdeki gayretlerinden ötürü Bakanlığımız takdirini toplayan  ‘’Ayın Gönüllülük Hareketi’’ ile şehrimizin gönüllerini de fetheden İdareci arkadaşlarıma, tüm görevli personelimize ve ‘’Kırmızı ve Mavi Yeleklilerimizi’’ yürekten kutluyorum” dedi.