Bakan Yardımcısı Işıkgece Elazığ’daki Temaslarını Sürdürdü

Önceki gün Elazığ’a Gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, temaslarına gün boyu devam etti. Işıkgece bakanlığın ildeki çalışmalarını yerinde inceledi.

Bakan Yardımcısı Işıkgece Elazığ’daki Temaslarını Sürdürdü

Elazığ’a gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, memleketindeki temaslarına Fırat Üniversitesi DAP Çiftçi Eğitim Birimi ile devam etti.

KARAHAN: AİLE EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, “’Domates sebze kurudu, domates un oldu’ projesiyle, ‘kadın eli değdi’ projesiyle biz Türkiye’de dönemin Başbakanı Binali Bey tarafından farkındalık ödülü verildi bu projeye. Bu kadınlarımızın emeğiyle yapıldı. Onlarla birlikte yerel ürünleri yapıp ve kendi emeklerini pazara sunuyoruz. ‘kız kardeşim projesiyle’ ben inanıyorum ki bu ürettikleri ürünlerin çoğu pazarda hak ettiği değeri bulacak. Aile ekonomilerine katkı sağlayacaktır. Ben onlara da sizler adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ATALAY: DERNEĞİMİZ 2015 YILINDA KURULDU

Hankendi ve Çevresi Çiftçi Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Arzu Atalay, “Bizim derneğimiz 2015 yılında Tarım İl Müdürlüğü aracılığıyla ve Tarımsal Yayım projesi ile iletişime geçildi. Oranın yardımıyla 2015 yılında kuruldu. ‘Kadın eli değdi sebze kurudu domates un oldu’ projesiyle Ankara’dan Binali Yıldırım’ın elinden ödülümüzü aldık” şeklinde konuştu.

ÖZDEMİR: KÖYLERDEKİ BÜTÜN BAYANLARIMIZI BURADA MİSAFİR ETTİK

Fırat Üniversitesi Tarım Ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir, “Gerek hayvancılık konusunda, besi sığırı, süt sığırı, koyun, keçi, küçükbaş kanatlı hayvan ve tarım konusunda da bütün seracılıktan tutun köylerdeki bütün bayanlarımızı burada misafir ettik” dedi.

Bakan Yardımcısı Işıkgece’nin beraberindeki heyetle birlikte bir sonraki durağı Bağlarca Köyü oldu..

ÇETİNER: CİDDİ MANADA HİBE DESTEKLERİMİZ MEVCUT

Köyde uygulanan ORKÖY projeleri ile ilgili bilgiler aktaran Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “Köylülerimizi köyde tutmak için, şehre göçü engellemek için bakanlık olarak genel müdürlük olarak ciddi manada hibe desteklerimiz mevcut. Bugüne kadar 2003-2020 yıllarına kadar Elazığ’da 66 tane milyon ORKÖY kredisi desteği sağlanmış durumda. Bu krediler içerisinde süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, fenni arıcılık son yıllarda özellikle yalıtım, mantolama yine dam örtüsü desteği sağlamış durumdayız” diye konuştu.

IŞIKGECE: 5 MİLYON LİRALIK BİR BÜTÇE AYRILMIŞ

Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece de, “Arıcılıkla ilgili, kovanla ilgili destekleri de var. Ben açıkçası buraya gelmeden önce Orman Genel Müdürümüzle görüştüm. Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin de taktirleriyle, talimatlarıyla bu bölgede bu sene yapılmış olan biraz önce bölge müdürümüzün de bahsettiği güneş enerjisi, koç, damızlık dağıtımıyla ilgili olan projeleri 3 milyon liralık bir bütçe ayrılmış. Bu bütçeyi bakanımız Doktor Bekir Pakdemirli’nin talimatlarıyla bu sene sadece bu bölgeye 5 milyon daha ek bütçeyi yanımda getirmem talimatlandırıldı. 5 milyonluk ilave bütçeyi bölge müdürümüz bugünden itibaren gerekli çalışmaları, planlamaları yaparak ORKÖY kapsamında çiftçilerimizin kullanımına projelerimiz kapsamında açacak. Hepinize hayırlı, uğurlu, bol bereketli olsun inşallah” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Işıkgece, Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğünü ziyaret ettikten sonra Fırat Üniversitesi’ne geçti.

Bakan Yardımcısı ve beraberindeki heyeti ağırlayan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Veteriner Fakültesinin şehre önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137